/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +7
    izmir'i kolay kız tavlama yeri sanıyorsunuz ama öyle değil. Eskiden kolay zengin olunabiliniyor kapitalizm sayesinde zengin olmak kısa sürüyor fakat nasıl fakirlik arttı? Kapitalizmde nasıl fakir daha fakir, zengin daha zengin olduysa izmir'de de benzer şeyler oluyor.

    Bir kız düşün köyde yaşıyor. Bu kızın kendi yaşlarında, tanıdığı kaç kişi olur diyelim ki 3 yada 5. Bu kız bunlardan birini tercih etmek zorundadır gibe gibe. Başka alternatifi yok. Gider TV'de oyunculara bakar belki onların hayalini kurar ama elde ne varsa o. Meslek lisesinde okuyanlarda da durum benzer değil mi lisede kimya bölümünde yada bilgisayar bölümünde 2-3 kız olur bütün okul onlara aşık olur.

    Şimdi gelelim izmir'deki kıza. Bu kız köy yerinde değil pek çok kişi ile iletişim kurma, temas sağlama olanağı var. Zaten kültür sebebi ile aileler rahat bırakıyor kızlarını. Ege Üniversitesine şehir dışından gelenlerin zaten başlarında aileleri yok. Bu kızların elinin altında alternatif çok. Bu kızlar 3-5 kişi arasından değil 3000-5000 kişi arasından bir tercih yapmak zorundalar. Öyle olunca tabi ki en iyisini istiyorlar. Köydeki kız 3 kişinin 3'ü de tipsiz olsa mecburen birini seçicek. izmir'deki kızların hepsi sırayla en iyi adamların elinden geçiyor. En iyilik yüzde 30 bütün kızları alırken diğer yüzde 70'lik kitledeki erkekler avcunu yalıyor. Belki yüzde 70'in içinde çok nadir da olsa ara sıra sevgili yapanlar vardır ama en iyi yüzde 30'un hep sevgilisi oluyor boş kalmıyorlar. Hatta bu adamlar bu hafta boş kalıp 31 çekmektense çirkinde olsa şu kızı gibeyim diyorlar. O çirkin kız Berkecanların altına yatınca bu sefer tribe giriyor. Beni ne berkecanlar gibti kingovski'ye sümüğümü atmam diye düşünüyorlar.
    ···
    1. 1.
      0
      Dogru diyosun pnp suku benim izmir demem işin sakasi
      ···
   tümünü göster