/i/Tespit

  1. 1.
    +100 -17
    Üst Edit : Ulan okumadan entry giren gerizekalilar okuyun da ondan sonra yorum yapın çugu atın. Okumadan başlığa bakıp kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Çok mu meraklıyım ben vatanımı terketmeye. Burda ciddi problemlerden bahsediyorum sitem ediyorum, üç beş tane liseli gelip başlığı okuyup o zaman gibtir git yazıyor. Size cevabı aşağıda verdim. Burda klavye delikanlılığı yapanlar, bu ülkede savaş olsa zütün zütün kaçar vatandan önce kendinizi düşünürsünüz. Benim ne vatanıma ne de Türklüğüme lafım var. Herhangi bir olağanüstü durumda da işimi ailemi bırakıp seve seve gider en ön saflarda yer alırım. Fakat siz okumadan yorum yapanlar, ne yazık ki aşağıda bahsettiğim durumlara ben tek başıma bir şey yapamam.

    Ayrıca sözlüğe de sitemim var. Çolukla çocukla uğraşıyoruz burda :
    http://www.imgim.com/scre...t_2016-06-28-02-34-51.png

    http://www.imgim.com/scre...t_2016-06-28-02-35-04.png

    ---

    Bir çok konuya burda tek tek değinmeyeceğim. Tacizcilerden, pid0fili huur çocuklarına ve suriyelilere kadar uzanır bu konu yoksa.

    Ülkede bulunan bu tarz huur çocuklarını geçtim, bir de elebaşları var. Bu yazıda onlara değineceğim. Çünkü artık bu ülkede olan olaylar, haksızlıklar gün geçtikçe beni çıldırtıyor.

    Almış başını gidiyor ülke. Gidiyor da nereye gidiyor anasını satayım. Torpil tutturmuş her yanı, makamlara kadar torpille gidiliyor artık. Ülkede kim üstteyse onun yandaşları da üstte oluyor.

    Okuyan değil, çabalayan değil, çalışan değil; üst mevkidekilerin akrabaları başarılara ulaşıp koltuklara oturuyor.

    Yahu bu nasıl iştir? Bu nasıl sistemdir? Bu nasıl bir huur çocukluğudur.

    Bugün okuduğum haberde, iki tane liseli genç iyileşmeyen yaralar için atık karides ve yengeç kabuklarından yara bandı üretiyor ve tubitak denen torpille işleyen kuruma başvuruyor ve kabul bile edilmiyorlar, açıklama dahi yapılmıyor.

    Daha sonra bu iki öğrenci ABD'deki Genius Olimpiyatlarına başvuruyorlar ve kabul ediliyorlar. Tam 54 ülkeden gelen 2 bin 450 proje içerisinden dünya birincisi oluyorlar ve 10 bin dolar burs karşılığında ABD'de okumak üzere çağrılıyorlar.

    Kısacası bu ülkede en üst makama kadar torpil dönüyor, biribirlerinin zütünü yalayanlar kazanan taraf oluyor, üst makama bi boşnak saksosu çeken boşta kalmıyor vb vb...

    Bu halimizle bizden yıllar geçse de bi yannan olmaz. O kadar emekçi, o kadar çalışan varken, o kadar başarılı insan varken; gibini sallayıp duvara vuran kısacası boş gezenin boş kalfaları bu ülkede olduğu sürece bir yannan olmaz.

    Daha inanın çok şey yazmak isterdim. En üst mevkilerdeki şuursuzları mı dersiniz, anasını bacısını bilmeyip ufacık çocukları taciz eden huur evlatlarını mı dersiniz, ülkede o kadar aç varken 1200 lira alan suriyeli öğrencileri mi dersiniz, ben muallakyim diye sokakta bağırıp her gün yannan var gibi soyunup eylem yapan lgbt üyelerini mi dersiniz, dersiniz de dersiniz. Diye diye bitmez...

    Şimdi bana aranızda yaşanacak bir ülke değilse gibtir git diyen aveller olacaktır. Onlara cevabım, düzgünce okuyun ve anlayın. Cebinizde beş kuruş yokken yurt dışına çıkacak kadar orda yeni bir hayata başlayacak kadar paranız yokken gidip başka yerlerde yaşamak mümkün olmuyor. Napalım suriyeli bir öğrenci değiliz ki aylık bedavadan asgari ücret kadar gelirimiz olsun...

    Not : Bu arada yukarıda bahsettiğim haberin linkini de vereyim:
    http://mobil.hurriyet.com...a-birincisi-oldu-40122376
    ···
   tümünü göster