/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 151.
    +1 -1





    ···
    1. 1.
      +1 -2
      alım gücünü eleştiren bir yazı. galiba neden alım gücümüz düşük diye soruyorsun değil mi?

      aslında alım güzümüz düşük değil. şu an hangimiz istediğimiz makul istekleri yerine getiremeyecek kadar fakiriz. pek azımız. bundan 15 sene önce biz peyniri, zeytini 50 gram alıyorduk ekmeği ortadanikiye böldürüp alıyorduk. şu an ise böyle şeylerin lafı bile olmuyor. her gün 3 milyon ekmek çöpe gidiyor mesela. elimizdeki 2000 liralık telefonla internete girip alım gücümüzün az olduğunu iddia ediyoruz.

      hatırlayan bilir. bundan 15 sene önceki alım güzümüzden kat kat fazla alım gücüne sahipiz şu an.
      ···
    2. 2.
      0
      Herkesin elinde 2000 tl lik telefonlar olduğunu neye dayanarak söylüyorsun

      TÜiK in hesaplamalarina göre açlık sınırı 839 TL, yoksulluk sınırı ise 2734 tl. 6 milyon kişi açlık sınırının, 46 milyon kişi ise yoksulluk sınırının altında. Bu verileri daha önce bir yerden görmüş-duymuş veya okumuş muydun? Gördüysen-duyduysan veya okuduysan nasıl böyle konuşabiliyorsun?
      ···
    3. 3.
      0
      çevreme bakarak konuşuyorum. TÜiK verileri yalan zaten. orada doğudaki herkesi işsiz olarak gösteriyor. bu da ortalamayı çok düşürüyor.

      çevrene baksana herkes kendi yağında kavruluyor. kimse kimseye muhtaç değil. fakir insan sayısı eskiye göre çok azalmış durumda. belki yaşın tutmadığı için geçmişi bilmiyorsundur. ama lütfen bir 15 yıl öncesi türkiye'yi araştır. o zaman anlarsın dediklerimi.
      ···
      1. 1.
        0
        Doğru söylüyorsun çoğu kişi verilerin yalan olduğunu düşünüyor. TÜiK in başbakanlığa bağlı olduğunu biliyor muydun?

        Yoksulluk sınırının hesaplanışına göre 4 kişilik bir ailede yemek masrafı 308 TL imiş. Bu ne demek biliyor musun? Bu ailedeki fertlerin günlük yemek harcamasının 2.5 TL olarak hesaplandığı demek. Günde 2.5 TL sadece yemek için yeterli bir miktar mıdır?

        Çevrene baksana herkes kendi yağında kavruluyor demişsin. Bazı roman mahallelerinde (haberlere çıktığı için roman mahalleleri dedim) para olmadığı için takas usulüyle hayatlarını devam ettirebildiklerini biliyor muydun?
        Çevrendeki insanların ekonomik olarak iyi olması 76 milyonluk nüfusu olan bir ülkenin vatandaşlarının ekonomik olarak iyi şartlarda yaşadığını gösterir mi?
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster