/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4 -2
    Evet beyler. Uzun uzun anlatacam. Dexer düşmanlığı ayağına ülke menfaatini düşünmeyen ilkokullular sözlüğü yine ele geçirmiş durumda. Eminim ki devletler arası ilişkileri kız-erkek kavgası sanıyorlar.
    1-) Mavi Marmara saldırısı olduğu zaman bu devlet yapabileceği tek hamleyi yaptı. ilişkiler en düşük seviyeye getirildi. israil'den tazminat ve özür istendi. Ayrıca Gazzeye olan ambargonun kaldırılması istendi. 6 yıl boyunca israille olan ilişkiler gizli görüşmelerle düzeltilmeye çalışıldı. Olaya 'ama onlar Yahudiler' diye bakamazsınız. Yahudi devleti dünyanın heryerindedir. Şirketler, bankalar (Rotschild, Rockefeller). Siz hala 'israil Konya kadar bi yer bombalar bitiririz' diye düşünen ergenlerdenseniz bırakın okumayı eksiyi basıp gidin. Abd-ab bize karşı pkkya destek vererek şuan en büyük kozunu oynuyor. israille barışmak istememizin sebebi ortadoğu aleyhimize çevrilen tüm oklardan kurtulabilmek. Olayı 'yahudiler' elbette düşman olacaklardır diye kapatamayız. Ülkelerin dostları yoktur. Müttefikleri vardır. Zamanında (90-2005) israil bize güzel kazıklar atmıştı. Ama akıllı bi politikayla israilden yararlanabiliriz.
    2-)Rusyayla ekonomik olarak ilişkilerimiz hem bizim hem rusların lehine. Abd'dense Rusyanın Türkiye için müttefik olması daha yararlıdır. Tamam komünistler falan ama yinede abd'den iyidir. Uçak düşürme meselesi çok karışık beyler. Baya bi komplo teorisi üretebiliriz. Şahsi kanaatim uçak uyarıldığında abd'nin sinyal kesen gelişmiş teknolojileri var.
    Türkiyeyle rusyanın iletişimi belki böylece kesilmiş olabilir. Veya yine ilginç bir komplo teorisi: iki ülke anlaştı. Abd'nin Türkiyeyi savaşın içine çekme gayreti malum. Bu yolla Türkiye suriyeden uzak tutulmuş olabilir. Çok basit bir örnek: Zamanında Işide Musul konsolosluğunda bulunan 50 kişiyi teslim etmiştik. Sırf suriyeye girmemek için.
    Velhasıl kelam. Politika dediğiniz şey kafa karıştırır. Çok önemli birşey için başka şeyleri feda edebiliriz. Hadi selametle
    ···
   tümünü göster