/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +284 -56
    Öncelikle cugu vermeden önce ben bir ülkücüyüm ve her seçimde oyumu mhp'ye veririm. Yani akp'li bir koyun değilim. Çugu verecekseniz ona göre verin.

    Evet arkadaşlar ister dexer özür dilesin ister üzgün olduğunu belirtsin kim neye inanırsa inansız sonuçta Rusya'yla bir yakınlaşma var ve ben de bunu herkesin aksine iyi bir şey olarak karşılıyorum.

    Neden diyecek olursanız Tayyip bir süredir Avrupa Birliği'ne üyelik görüşmeleri yapıyordu hepinizin bildiği üzere. Ama şu aralar Avrupa birliği'nde çalkantılar başladı ve bana kalırsa dağılması uzun sürmeyecek. Tayyip de bunu gördü bence ve bunlar yannanı yedi yavaş yavaş uzaklaşayım diyerek Rusya ile samimiyet kurmak istedi. Bence yakın zamanda bir savaş çıkacak büyük veya küçük bilmiyorum ve Tayyip de ya tarafsız kalmak ya da en güçlü grunun yanında olmak istiyor. Avrupa karıştığı için de özellikle Rusya'yla ve israil'le iyi ilişkiler geliştirmek istiyor. Bunlardan önce de sizin kötü dediğiniz dış ilişkilerde de bence Tayyip Türkiye'nin boş bir ülke olmadığını dünyaya göstermek istedi. Biraz da gövde gösterisi de var tabi işin içinde. Özür dileme olayında kararsızım konu hakkında düşünmem lazım ama o düşen uçak konusunda kesinlikle haklıydı amk. Ne olacaktı yani elini kolunu sallaya sallaya geçecek miydi hava sahamızdan.

    Yani sonuç olarak bu özür dileme işi ileriye yönelik bir stratejik bir plan olabilir beyler. Yani bir nevi zütü sağlama almak istiyor diyebiliriz bu işe. Siyaset bu sonuçta kötü giden ilişkiler bir anda iyiye dönebilir ve Tayyip de yalanı dolanı siyaseti bilen bir adam. Belki de ekonomide düşüş olmuştur turist falan gelmiyordur ihracatta sıkıntılar vardır o yüzden de yapmış olabilir. Yani hem özür dilemesi hem de uçağı düşürmesi iyi birer hamleydi bence. Hem bu sayede Rusya bir daha hava sahamıza girmeye cesaret edemez. Tayyip'in de kalkan zütü bu sayede biraz inmiş olur.

    Başta da dediğim gibi akpli bir koyun değilim olaylara biraz pozitif açıdan bakmış olabilirim bilemiyorum ama düşününce bu sonuca vardım. Sizin de düşüncelerini üsluplu bir dille almak isterim.

    Edit: beyler bu işlerden pek anlamam ama galiba trenddeyiz. Yani trend listesinde görünüyor galiba başlık. Herkese görüşlerini paylaştığı için teşekkürler elimden geldiğince cevap yazmaya çalışıyorum yazmamış olup da yazmak isteyen varsa yazabilir.
    ···
   tümünü göster