/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1626.
    +40 -1
    OLAYIN BAŞINI KAÇIRIP SORANLAR iÇiN;

    Eve geldim annemi uyandırdım, babam da kahveden geldi, 10 dk sonra. Sahur yaptık, annem abimi sordu. "Benle değildi, Cansuyladır. sahuru onlarda yapıp gelir." dedim.

    Cansu abimin aşağı yukarı 6 yıllık sevgilisi, hatta sözlüsü. Abim 28 yaşında, üniversitede tanışmışlar, kız buraya yerleşti ayne yerde çalışıyolar. Annem babam gelinim der. Her neyse, annem bi gözü yumuk yemeğini yedi ve hemen yattı. Dini bütün bi aile değilizdir. Babam falan oruç tutmaz, ben de bazen tutarım bazen tutmam ama abim, Cansuyla tanıştı tanışalı çok efendi bir adam olmuştu. içki, sigara, kumar, karı kız, uyuşturucu bile, her taku vardı. Cansu bunu adam etmişti, 3 yıldır içki içmezdi mesela, içtiği zamanlar da ramazanda içmezdi.

    Eve 4 gibi geldi, ağzı leş gibi kokuyodu. Vodka içmişti muhtemelen. "Abi naptın, ne bu hal" demeye kalmadan, "Karavana yol üstünde açık büfe bulamadım, bana bi kaç sigara verir misin kardeşim" dedi. "Tamam da abi ne bu hal?" Cevap vermeden odaya girdi, ses bombasını aldı.(şu kare veya oval şekilde hayvan gibi ses veren bluetoohtla bağlanılan hoparlörlerden) sigara verdim 3 5 tane. Banyoya girdi, Ahmet Kaya şarkılarını açtı listeden. Gürültüye uyandı annem babam ne oluyo diye. Sarhoş geldiğini söylemedim ama "morali çok bozuk dokunmayın" dedim. Zaten o sırada ne açtığı ses, ne suyun sesi abimin hıçkırıklarını bastıramadı...

    Bakın ben 24 yaşımdayım, abimi bir kez ağlarken gördüm. O da çok sevdiğimiz babannemizin cenazesindeydi. O zaman bile, gözlerinden 3 5 damla yaş süzülmüştü. Annem ağlamaya başladı, babam beylik tabancasına sarıldı "kim üzdüyse bu çocuğu yaşatmam"diyo. Ben herkesi sakinleştirdim, abime sesleniyoruz, cevap vermiyor. Ben tek gittim banyo kapısına, "abi iyi misin?" dedim. Sesini düzeltmeye çalıştı, "iyiyim karavana kafa dinliyorum biraz nolur rahat bırakın" dedi. Bizimkilere dedim, iyiymiş kafa dinliyomuş, öğreniriz sabah siz yatın uyuyun dedim. Odalarına geçtiler ama onlarında sesini duyuyordum, sabaha kadar gözlerine uyku girmedi.

    Abim yaklaşık 2 saat sonra çıktı banyodan, gözleri şişmiş. "Abi Allah aşına ne oldu anlat, benden mi saklıycaksın?" dedim. "Murat" dedi ve gözlerini kıstı, yutkundu. Murat abimin iş yerinden arkadaşıydı, 4 yıldır en yakın dostu. Evimize girip çıkardı, ben pek haz etmezdim. Biraz sinsi bi tipi vardı. Abimden borç alıp durur, geri vermezdi. Abim onurlu, kalender adamdır. Dert etmezdi böyle şeyleri, geçen sene kredi çekip aldığı arabasını Cansu'nun üzerine yapmıştı hatta. "Ee?" dedim. "Cansuyla beraberlermiş, aldatmışlar lan beni. Aynı iş yerinde, yeri geldi aynı evde, aynı yatakta yattık lan!"

    Derin bi hasgibtir çektim, Cansu'yu severdim de, Murat huur çocuğundan beklerdim bunu. "Nasıl öğrendin?" dedim. Cansu'yu Murat aramış gece, abim yanındayken. Abim arayanın kim olduğunu görmüş göz ucuyla ama aldırış etmemiş nihayetinde onlar da yakın arkadaş. Cansu kalkıp dışarı gitmiş konuşmaya, geldiğinde abim dalgınlığına sormuş kim o diye, Cansu da abimin görmediğini varsayarak "Nihal" demiş. Abim işte o zaman hatırlayıp işkillenmiş ve bi yolunu bulup yıllardır yapmadığı bi şeyi yaparak telefonunu kurcalamış Cansu'nun. Murat'tan gelen mesajlara bakmış, normal iş mesajları, sohbetler. Bi üstte Cansu'nun sürekli bahsettiği ama bi türlü görmek nasip olmayan kuzeni Serap'ın mesajları. Aklına düşmüş ve bakmış birden.

    Tahmin ettiğiniz gibi, Murat bini. Abimi en çok yaralayan kısmı ise kurdukları plan olmuş. Yazacaklarım parça parça konuşmalar ama ben tek bi paragrafta anlatacağım.
    Cansu; "Arabayı üstüme yaptırdım sıra oturdukları evde, küçüğü saf zaten malda mülkte gözü yok. Ben onun kanına girip evi de alırım. Bana kalırsa ben bunla evleneyim akrabaları falan zengin bi ev parası takılır, onları da alır öyle kaçarım. Senin ablan da avukat, boşar bizi. Muğla'ya yerleşiriz vs." cümleler.

    Ve son olarak Cansu'nun, Murat'a; "3 yıl sabrettik 5-6 ay daha sabredelim" demesi. Cansu'nun mesajların okunduğundan haberi yok, abim normal bi biçimde evine gelmek için çıkar gibi çıkmış kirasını ortak ödedikleri ama abimin kalmadığı o evden.

    Ulan benim abim kaya gibi adamdır, yüreğinde dağlar yansa gözlerinden kıvılcım çıkmazdı. Bu adamı bu hale düşürdükleri için Cansu'nun da Murat'ın da anasını gibmek boynumun borcu. Her ne kadar abime yemin de etmiş olsam intikdıbını alacam. O huur Cansu'dan ve huur çocuğu Murat'tan.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2
      2 gündür pusudayım ata ata ilkini kopyalayıp onu mu attın aq yeni yazsaydın da eskisinin linkini alta koysaydın bari
      ···
    2. 2.
      0
      eskisi silik yemiş panpa
      ···
   tümünü göster