/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 151.
    0
    -trablusgarba ordu gonderilmedi cahil kardes. Mustafa Kemal ve gonullu subaylar gazeteci kimligi ile oraya gecip halki orgutlediler.Cok sevdigin o taptigin araplari oldugu kadar orgutlemeye calisti. Tasla ve sopayla oldugu kadar Derne ve Tobruk geri alindi.12 adalar italyanlara trablusgarp savasindan once emanet verilmisti. Yunanlardan korumak icin sonrasinda el koydular.

    -Bildigim kadariyla 1912 balkana Atatürk komutan olarak katılmadı. Savaş şartlarına da bakarsak 3e karsi 1sin onlarin 700k askeri var. Osmanlinin ise 360k.Bunun kaybedilmesinde Atatürk'un ne ilgisi var anlamadim açıkcası.

    -Bunu zaten ilk okul cocuklari bile biliyor. Conk bayırı , 57. Alay , anafartalar...

    -kafkas cephesinde Atatürk kolordu komutanıydı.2. Ordu gorevlendirilmisti sanirim ve Ataturk bu orduya bağlıydı. Onun sayesinde onun kıvrak zekasi ve cabuk karar verebilmesi sayesinde Muş ve Bitlis geri alindi.

    -Filistin cephesinde de alman mareşal Limon von Sanders vardı. Atatürk onu defalarca uyarmasina rağmen o dinlememiştir. Atatürk olmasaydi daha fazla toprak kaybedilirdi.O siralarda sıtma hastaligi basliyordu Atatürk'un ve bobrek tasi rahatsizligi vardi. Bunlara ragmen fedakarlik yapip izin almamistir.

    -kurtulus savasina da artik yorum yapmayacagim sayin andaval bey.

    Burasi Ataturk'un ulkesi yobaz iq dusmani. Eger sindiremiyorsan git OSMANLIDA YASA!!!
    ···
   tümünü göster