/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +599 -514
    Şimdi beyler bir düşünün yaşadıkları ortamlara bak. yetiştirilme tarzlarına bakın. imkanlarına yaşadıkları zorluklara bir bakın.

    Atatürk fakir bir ailede doğarken osmanlı padişahları saraylarda 40 gün 40 gece eğlencelerle doğmuşlar.

    Atatürk mahalle mektebi gibi şimdiki meslek lisesine benzer bir okula giderken osmanlı padişahları her ders her ilim için ayrı ayrı ikişer üçer hocayla eğitim görmüşlerdir.

    Atatürk sıradan bir vatandaş yani tebaa olduğu için hiçbir ayrıcalığı olmamış geleceği hiçbir zaman garanti altında olmamıştır. osmanlı padişahları ise ayrıcalı bir saray sınıfına mensuptur, her istediğini elde edebilecek bir güçtedir ve şehzade sıfatıyla doğarlar. ayrıca önlerinde padişahlık gibi büyük bir gelecek onları beklemektedir.

    Osmanlı padişahlarının en iyilerine baktığınız zaman -fatih kanuni yavuz gibi- hepsi avrupanın en kötü en karanlık olduğu zamanda liderlik yapmışlardır. Atatürk'ün lider olduğu zamansa tüm Avrupa müthiş bir yükselişteydi. Bunun yanında bir de Amerika ve Rusya vardı tabi.

    Osmanlı padişahlarının çoğu sıcak savaşa dahi girmemiştir. balkanlardaki savaş için istanbulda edirnekapıda konaklamışlardır. uzaktan yönetmişlerdir. Atatürk ise bizzat savaşın içindedir hatta göğsüne şarapnel parçası bile yemiştir.

    Osmanlı padişahları yeniliğe kapalıdır ki zaten koskoca imparatorluk bunun için yıkılmıştır ama Atatürk hiçbir yerde olmayan yenilikleri bile büyük bir cesaret ve ileri görüşlülükle tak diye yaptı. (kadınlara seçme ve seçilme hakkı gibi)

    Osmanlı padişahları insanları kendisine asarım keserim diye biat ettirirken Atatürk konuşma tarzı, fikirleri ve ikna kabiliyetiyle insanları etkileyip kendisine bağlamış ve görüşlerini benimsetmiştir.

    Evet beyler amacım asla Osmanlı ecdadımızı küçümsemek değil fakat Atatürke yapılan bu karalamalara da göz yumacak değilim. Osmanlı padişahları bir eli yağda bir eli balda saraylarda ülke yönetirken Atatürk bizzat meydanlarda idam cezalarına çarptırılarak ingilizlerin, fransızların, yunanlıların ve rusların gölgesi altında ülke kurdu ve yönetti. üstelik bunu onların en zayıf olduğu zamanda değil en güçlü oldukları zamanda yaptı.

    Son olarak şunu da unutmamak gerek Atatürk hiçbir zaman Osmanlıya düşman olmamıştır tarihten osmanlıyı silmeye çalışmamıştır sadece her büyük millet gibi köklerimizi en eskiye dayandırmaya çalıştığı için osmanlıdan önce de bir geçmişimiz var demiştir. Ben bu başlığı Osmanlı ve Atatürk'ü çatıştırmak için değil bir takım yobaz gerici Atatürk'ü karalamaya çalışan zihniyetlere cevap vermek için açtım.
    ···
   tümünü göster