/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +8 -4
    Boşuna arama 7 delikli ,kendini kandırırsan bulursun ancak.
    ···
    1. 1.
      0
      Tanrinin varligi bilimsel anlamda kanitlanamaz zaten bu yüzden biz buna inanmak diyoruz delikanli. Ayrica sorguladigina göre tanriya inanmadigin degil, bi arayis icine girdigin anlamina geliyor.. Felsefeyle ilgilen. Daha sonra Bilim. Pgiboloji ve biyolojiden sonra teolojiyle ilgilenebilirsin artik. Insanin bu konuda yorum yapabilmesi icin altyapisi saglam olmali. Genclere tavsiyem yanlis yerden baslamayin.

      Tanri neden bilimsel anlamda kanitlanamaz konusuna gelince: birincisi biz insanlar kendimizi kavramlardan tamamen soyutlamadan yorum yapamayiz bu gayet dogal. Yani saf bilgiye ulasmak imkansiz cünkü canlilar olarak bircok özelligimiz var. Ikincisi: deneyle kanitlanan seyler zaten kategorize ediliyor ve bilimsel bir bilgi halini aliyor. Yeni fizik kanunlari, parcaciklar ve yeni olaylar kesfedildikce adlandiriliyorlar ve böylece tanri kavramindan uzaklasiyorlar.
      ···
      1. 1.
        0
        hacı bana önerebileceğin bir kaynak var mı? mesela felsefeyle ilgilenin yazmışsın ya nereden başlayabilirim?
        ···
      2. 2.
        0
        Bunun malesef bi tarifi yok. Kilavuzu da yok. Eger bi arayis icindeysen, sorguluyorsan, davranislarimizin nedenini merak edip gerceklik nedir iyilik nedir ve neden yasiyoruz? gibi sorular soruyorsan kendine ilk adimi atmissin demektir. Klagib Eski cag filozoflarindan baslayip modern cagin düsünürlerini tek tek sirasiyla arastir ve oku demeyecegim. Onlari asil zamanla ögrenmen zevk verecektir sana, birden beyne bilgi yüklemeyi dogru bulmuyorum cünkü bilginin islenmesi zaman istiyor. Sen sordukca o düsünceni destekleyen bir düsünür bulacaksin ve hayatiyla ilgili arastirma yapacaksin.

        Sana tavsiyem öncelikle cevreni incele. Sorular sor kendine. Öylesine sorular olsun ki, olayin özüne iliskin olsun. Yüzeysellikten uzak, amacina dogru yöneltilmis sorular. Örnek vermem gerekirse beni platon'u anlamaya ve tanimama tesvik eden onun magara alegorisiydi. Altta videosunu ekliyorum.

        https://youtu.be/RmBizVdmp68
        ···
      3. 3.
        0
        dayatmalarda sorgulanabilir
        ···
      4. 4.
        0
        Tam olarak anlamadim, acarmisin biraz? @sokarha
        ···
      5. 5.
        0
        teşekkür ettim panpa bildirim gelmediği için unutmuşum entryi yeni gördüm.o videoyu izlemiştim çok da hoşuma gitmişti gerçi ama devamında bir araştırmaya gitmedim öyle kaldı.
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster