/i/Tespit

  1. 1.
    +3
    Üst Not : Kardeşlerim kusura bakmayın biraz uzun sürecek ancak değer okuyun bilgilenin yazabileceğim daha çok şey vardı ancak en kısa hali bile uzun sürdü

    Evet panpalarım sizin de isteğiniz üzere Amerika Ordusunu ele alacağız bugün. Bu başlığı açmamın sebebi bu başlıkta da bazı binlerin Amerika ordusunun bizden çok çok üstün olduğunu savunması üzerine açtım. ( http://incisozluk.com.tr/...ri-en-iyilerdir-neden-mi/ )

    Gelelim Amerika Ordusu ve katıldığı savaşlar ;

    Öncelikle Amerika Ordusunu kısaca tanıyalım (en çok göreve gidenler) ;

    1)Navy Seal
    Bu birlik adından da anlaşılacağı gibi SEa: deniz Air : Hava Land : Kara yani hava kara ve deniz de görev yaparlar. Bu birlikler genel olarak Deniz Piyadeleri olarak adlandırılır. Bizdeki Sualtı taaruz ve Sualtı Savunma Komandolarıdır.

    2)Delta Force
    Bunlar Seal Team Six olarak bilinirler. Gerekmedikçe Deniz de görev yapmazlar genel olarak amaçları Dünyadaki geri kalan Özel Kuvvetler ile aynıdır. (Devlet başkanları koruma, halkı eğitme, düşman hatları arkasına sızma vb gibi)

    Şimdi gelelim Amerika Ordusu Savaşlarına ve başarı / başarısızlığına ( Kore savaşı gibi dahil olduğu değil de direkt kendi savaşlarına bakacağız diğerleri sadece komuta zaten ayrıca soğuk savaşı da geçiyorum çünkü iki tarafın da önemli bir olayı yok)

    1)Vietnam Savaşı ;
    Panpalar bu savaşta tabiri caizse kendine yardım eden Vietnamı Amerika bir anda havadan sonra karadan gibti attı. Bir anda ortalığı yaktı yıktılar. Daha sonra kalleşliği anlayan Vietnam halkı bir olarak Amerika Ordusunu durdurdu geri püskürttü. (Rusya silah yardımı ile) Amerika bu savaşta Çok fazla Navy Seal kaybetti. Bazı pilotların başarısız oluşu ve Vietnam halkını hem Paraşütçü komandolarına hemde devriye gezen Navy Seal lere ani baskını sonucu savaşı kaybetti.
    Kayıpları : 400 kadar uçak ve 9.000 den fazla asker
    Vietnam : bilinmiyor

    2)1. Körfez Savaşı ;
    Amerika Irak'ın Kuveyti işgal etmesi üzerine 1. Körfez savaşı kendi adları ile Çöl Fırtınası Harekatına başladı. (sanane amk kuveytin askeri yok mu) Amerika savaşa ilk başta Birleşmiş Milletler Koalisyonu ile beraber girdi ve buna ek olarak israil en ünlü Tankları olan Merkavalar ile Zırhlı birliğini Amerika ya yolladı. Amerika ve israil ortak yapımı olan Merkava tankı kendi deyimlerine göre Dünyanın en iyi Tankı idi ama çıktığı ilk savaşta Saddam Hüseyin ve ordusu çöl koşullarında folloş etti ve bir süre sonra savaştan israil tanklarını çekti. Saddam Hüseyin ve ordusu cephede çok iyi direndi ve halkla topyekün bir savaşa girdiler. Amerika ordu ve halkın direnişini kırmak için Sivil insanları bombalamaya başladı ama yinede Irak halkı vazgeçmediğini anladılar. Saddam çok iyi bir taktik uyguluyordu. Plan basitti Amerikayı cephe savaşına sürükledi hemde arazi şartlarını bilmeyen yankiler dağlardan darbe yemeye başladı. Bunun üzerine Amerika 7 ülkeden oluşan Arap Birliğini kurdu ve savaşa soktu. Saddam bunu da yemeyip iyice 1.Körfez savaşında kayıp verdirmeye başlayınca siyasi gücünü kullanarak 21 Avrupa ve Asya devletini savaşa Soktu ve tam 33 devlet ile uğraşmayan saddam yenildi. Savaşı büyük kahraman Amerika ve Büyük ordusu kazandı !!
    Kayıpları : 700 den fazla merkava, 30 kadar uçak, 7000-7500 arası asker (Sadece amerikanın bunlar, katılan 32 devlet hariç)
    Irak : 20.000 asker, tankların sayısı bilinmiyor ancak çok fazla, 10.273 esir ( çoğu halk)

    3)Afganistan Savaşı
    Bu savaşı Taliban ve El-Kaide ye karşı olmuştur. Savaşa tam 50 ülke Amerika yanında katılmıştır. Amaç Bu ülkede baskıyı kaldırıp Cumhuriyet kurmak (kendi addıbını getirmek) Halk önce Amerikaya iyi gözle bakmıştır çünkü kendilerine baskı gösteren Taliban ve El Kaide gidecektir ancak Amerika 50 ülke yardımı ile yendiği bu iki örgüt sonrası halkı durup dururken halka isyan bayrağı açtınız deyip zulüm uygulanmıştır. Bunun üzerine Halk aslında Taliban ve El Kaide nin neden Amerikaya kafa tuttuğunu anlamış ve kalan örgüt kırıntıları ile savaşa girmiştir ancak 50 ülke ve Amerika çok güçlü gelmiştir ve kaybetmişlerdir. (50 ülke olmasada giberdi zaten)
    Kayıpları : Sadece Amerika 798 askeri ve 20 tank kaybetti.
    Afganistan kısmı : çok fazla, bilinmiyor

    4)Irak Savaşı
    işte benim en çok sevdiğim savaşı Amerikanın. Her filmde sanki eze eze yendiğini gösterip aslında rezil olduğu savaş. Cephede yenilen Saddam Hüseyin ve Ordusu şehire çekilir ve Meskun Mahal yani şehir içi çatışma başlar( şuan pkk nın kullandığı taktik) Ancak inanılmaz bir direniş ile karşılaşır. Kadın erkek kız oğlan herkes savaşmaya başlar. Amerika girdiği heryerde ağır kayıp vererek çekilmeye başlar. Eni sonunda bizim coniler havadan bütün ülkeyi bombalaya bombalaya girerler ve bu savaşı da tam 19 ülke yardımı ile kazanırlar. Saddam Hüseyin yakalanır ve asılır. Halkın bazı kesimi başlarına ihanet etmişlerdir ve onu satmışlardır. Ama şu vardır Amerika tarihi boyunca verilmiş en ağır kayıplar göze çarpar bunlar
    3500 kadar Delta Force
    8500 den fazla Navy Seal
    Diğer askerler ile toplam 22.000 kayıp 18 Delta Force esir düşmüştür ve akıbetleri bilinme mektedir( muhtemelen şehir meydanında sallandırdılar) bu savaşta JUBA adında Irak keskin nişancısı çıkar adı, sanı bilinmez ancak 200 den fazla rütbeli asker öldürmüştür. Amerika hala onun kim neci olduğunu bilmiyor, onun adına keskin nişancı grubu bile kurulmuştur. Birde çok fazla amerikan askeri şaibeli şekilde kaybolmuştur kaybolan ve sonu bilinmeyen asker sayısı 1000 i aşkındır.

    Gördüğünüz gibi gözünüzde büyütmeyin bu conileri korkaktırlar tek başına savaşları yoktur tek bildikleri halkı bombalamaktır. Dünyada en çok kayıp veren Özel Kuvvetlerdir Delta Force. Girdiği savaş sayısı çok olmamasına rağmen 7000-8000 den fazladır. Yok " Delta Force çok iyi abi yha" " bizimkiler bi pkk yı bile bitiremedi be.s.s " gibi mal mal konuşmayın okuyun öğrenin.
    Not Kabul beyler bende biliyorum çok iyiler ancak gerçekleri de gözardı etmeyin
    Not 2 : bizimkilerin yaptıklarını çok duyurmamasının nedeni aynı zamanda istihbarat birimi oldukları için
    Not 3: ısid Irak Savaşından sonra Saddam Komutanları tarafından 2006 yılında kuruldu

    Evet kardeşlerim yazımı burada bitiriyorum, sürç ü lisan ettiysek affola. Lütfen şimdi yazacağım ankete katılın ki diğer yazıyı ne üzerine yapacağıma karar vereyim. Şimdiden ŞUKULAYAN elleriniz dert görmesin.

    ANKET : Bir sonraki konu ne olsun ?
    1) Türk SAS komandoları
    2)Yabancı özel kuvvetler
    3) Rus Spetnaz (ona da ilgi çoktu)
    4)Türkiye sınırdışı operasyonları
    5) Son dönemler Ünlü Türk Komutanları

    Evet panpalarım ŞUKULAYIN VE ANKETE KATILIN BEKLiYORUM SiZi

    Son not : Modlar şunu trende koyun da millet bilgilensin
    ···
   tümünü göster