/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -1
    1- ülkemizi kurup modern ülkeler seviyesine getirmeyi amaçlamış, bu doğrultuda inkılaplar yapmıştır. Bu yüzden okullarda büstleri var.

    2- laiklik diye bir şey getirdi çünkü dini yönetim zamanın gereksinimlerini karşılamıyordu. Laiklikle çıplaklığı cinselliği karıştırdıkları için laiklik kötü demek yanlıştır.

    3- Atatürkçüyüm diyen şehirlerin izmir muğla vb. şehirler olmasının sebebi bu şehirlerin düşmana karşı en büyük mücadeleyi vermesidir (urfanın mücadelesi falan da büyük ama 7 milletten ordu batıya saldırdı)

    4- Osmanlıya ihanet etmedi. Hatta o zamanki osmanlı yönetimi sevr ant. imzalayıp ülkeyi satarak halka ihanet etmiştir. Atatürk de bu duruma karşı direniş başlatmıştır.

    5- tarihimizi en doğru şekilde yazdırmıştır hatta maksimum doğruluk için araştırmalara verilen önemi artırmıştır.

    6- ezanı türkçe okutmuştur çünkü anadilimiz türkçedir , halk en doğru şekilde anlasın diye türkçe okutmuştur. Bu da türkçülüğe önem veren Atatürk'ün milliyetçiliğini gösterir

    7- ingiliz destekçisi dediği kişiler ciddi anlamda ingiliz destekçisidir, zararlı cemiyetlerin sahibir. Devlete karşı isyanlar çıkardıkları için Atatürk bu gericileri astırmıştır

    8- Kazım Karabekir'e silah bırakmama emrini Vahdettin değil Atatürk vermiştir. Vahdettin silah bırakmalarını söylemiştir.

    9- Hepsinden önemlisi onun sayesinde bu ülke var ve biz de bağımsız olarak yaşıyoruz

    Not: Buradan o atatürke ataput diyen züt kılına da selamlar verdim çügünü

    Edit: osmanlıyı sevmediğimi düşünen olabilir, osmanlıyı severim ama son dönemi gerçekten rezalet
    ···
   tümünü göster