/i/Telefonlar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Evet arkadaşlar aranızda cihaz almak isteyen veya markalar arasında kalan varsa bu yazımı okuyup bana soru sorabilir. Önce işletim sistemlerinden başlıyorum.

    ios: akıcı, stabil ve kasmayan bir işletim sistemidir. Ama yapacaklarınız sınırlıdır. Android kadar özgür hissetmezsiniz. Marketindeki uygulamalar kaliteli uygulamalardır ve virüs girme ihtimali yoktur. En güvenli işletim sistemlerinden biridir.

    Android: artık eskisi kadar hatta hiç kasma olmasa bile 1000 tl altı cihazlarda kasma görülmekte. Standart bir kullanıcı iseniz 1200+ tl cihazlarda sıkıntı yaşamassınız. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğu için güvenlik konusunda ios'un gerisinde kalır. Güvenlik ve stabilite istiyorsanız ios, özgürlük, daha iyi donanım ve değişik yeni özellikler istiyorsanız android alın.

    Apple: inceliğe ve tasarıma önem veren bir markadır. Kişiselleştirmeden çok stabilite ön planda gelir. Kasmayan ve düzgün bir işletim sistemidir. Telefonla uğraşmak istemeyen veya anlamayan zengin kişiler için önerilir. Uzun yıllar güncelleme sıkıntısı çekmezsiniz fakat her gelen güncelleme telefonu biraz daha yavaşlattığı söylenmekte.

    Samsung: bu markayı eskiden hiç sevmezdim her gün farklı isimlerle yeni cihaz çıkarırdı. Yok samsung gio'ymuş ace'mış y'miş grand'mış win'miş falan. Ama şu son iki senedir baya bir zütü toparladı samsung. Artık farklı modellerle cihaz çıkarmaktansa aynı cihazın yeni versiyonlarını çıkarıyor. (a5 2016 gibi) Bu sayede ortalıktaki cihaz karışıklığını giderdi. Şuanda üretmekte olduğu modeller ise a, j, s ve note serisidir. Ülkemize gelmeyen modelleri de vardır ama şuan toplasan 6 seriyi geçmez. Bence bir iki seri daha çıkarması lazım öyle daha güzel olur. Son zamanlarda kasan arayüzünü de düzeltti artık iyi olan yerini daha da iyileştiriyor. S7 büyük çıkış yakalayacak gibi.

    LG: ilk başlarda iyi olmasa da lg g serisi ile büyük çıkış yakaladı. Hele g2 modelindeki ekran/gövde oranını ondan sonraki seviyelerde yakalayamadı. Ve uygun fiyatıyla ülkemizde çok sattı. Halihazırda ben de bu cihazı kullanmaktayım. Hiçbir zaman model yükseltme ihtiyacı hissetmedim. Aynı başarıyı lg g3'te de gösterdi. Ama g4'te biraz düşüş oldu. Çünkü cihazın g3'le pek bir farkı yoktu. Cihazın da kronik sorunları vardı çözülemeyen. Ve pek tutmadı. G5'te de hayal kırıklığı yaşayacaklar bence. O tasarımla çok satmaları mümkün değil. Lg ses tuşlarını yana almakla büyük hata yaptı. Yeni çıkan k serisi ise ben pek beğenmedim.

    Sony: sony cihazları kalitelidir. Ve hemen hemen her orta üst cihazında su geçirmezlik özelliği mevcuttur. Arayüzü biraz sıkıcıdır. Ama google nexus ve android one cihazlarından sonra ilk güncelleme veren markadır. Kamera lensleri sınıfının en iyisidir çoğu firmanın kameralarını sony üretir. Ama yapılan açıklamada orta seviye modelleri ve z serisinin üretiminin durdurulacağını ve sadece yeni amiral gemileri çıkaracaklarını açıkladı. Yeni çıkan model x oldu ve bu cihaz üstünde yoğunlaşacak anlaşılan. Bence z serisi devam etmeliydi.

    HTC: son zamanlarda htc'deki maddi sıkıntılar nedeniyle şirket batma noktasına gelmiştir. Batmadan önce son hamle olarak htc 10'u piyasaya sürmüşlerdir. Cihaz google ve htc mühendislerinin ortak hazırladığı arayüzle stabil çalışmaktadır. Tasarım olarak htc her modelinde sağlamdı bu modelde de öyle oldu. Cihaz ele alınınca çok ağır ve çelik hissiyatı veriyor. Ama samsung ve lg'ye göre fiyatının yüksek olması, ekran ve kenarlara göre ayarsız yerleştirilen fiziksel tuş, ve kaba bir tasarım insanları biraz daha başka markalara itiyor. Bence batmasalar bile bu model tutmayacak ama tasarımı hoşunuza gittiyse tavsiye ederim. Htc'nin ses kalitesi mükemmeldir.

    Asus: uygun fiyata kaliteli cihazlar çıkarır. Ama pil ve işlemci sorunu vardır. intel işlemcinin uyumsuz çalıştığı söylenmekte. Bilgisayarda da olduğu gibi telefonlarda da kaliteli bir markadır.

    Huawei: çinli bir firma olup en çok satan cihaz sıralamasına samsung ve apple'dan sonra 3. Olarak girmiştir. Bunda çinin nufusunun da etkisi var ama genel olarak kaliteli cihazlar üretir.

    Lenovo: arayüzünü sevmesemde malzeme kalitesi iyidir. Sektörde yenidir ve güncellemede sıkıntı çıkarabilir. Lenovo'nun p1 modelinin pili 2 gün dayanmaktadır. Kaliteli cihaz ve markadır. Telefona fazla fiyat vermek istemeyenler için önerilir.

    Casper: cihazları ortalama düzeydedir. Pek tavsiye etmem. Mobil cihaz sektöründe tutunamamıştır. Başarısız bir firmadır.

    General Mobile: discovery modellerinin hiçbirini sevemedim bu markanın. Birsürü sorunları vardı. Ama google ile işbirliği yapıp android one projesi ile çıkardığı gm 4g ve gm5 plus çok satmıştır. Telefona 1000 tl civarı veririm general mobile'ın da sorun çıkartmıyacağına inanıyorum diyorsanız alın. Millet güncelleme diye ağlarken siz yeni çıkan sürümü kullanıyor olursunuz.

    ZTE: çinin bilinen markalarındandır. Bizim Turkcell ve vodafone'un cihazlarını üretir. Daha doğrusu Turkcell ve Vodafone ZTE'nin modellerinj alıp üstüne kendi yazılımlarını kurarlar.

    Meizu: gelişmekte olan bir firmadır. Dünya çapında satışa çıkarsa Samsung'un en büyük rakibi olabilir. Uygun fiyata güzel cihazlar çıkarır. Ülkemizs gelmiyor olması kötü.

    Xiaomi: bu da meizu gibi gelişen markadır. Küresel olarak satışa çıkarsa yine meizu gibi ortalığın dıbına koyar. Uygun fiyata yüksek kapasiteli powerbank satar. Yine bizim ülkemize gelmemektedir.

    Oneplus: çinli bir telefon markası. Pek bilinmez amiral gemi katili olarak bilir bilenler.

    Evet beyler sormak istediğiniz sorular varsa alabilirim o kadar emek verdim bir şukuyu da çok görmezsiniz artık.
    ···
   tümünü göster