/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Cihad esasen mücadele demektir. Ve ayetleri kırpmak yerine bir bütün olarak okursan önüne geleni kes anlamı çıkmaz. Savaş da cihadtır ama cihadı sadece savaş olarak yormanın yanlış olduğu kanaatindeyim. Ha dersen ki çok eşlilik, sürekli cehennem ile tehdit edilmek falan, o zaman başka. Ama bazı şeyler var gizlenen. Gizli olanın peşine düşmek anlamsız.
    insanların kafalarına göre ayetlerden başka mana çıkarması ise dini yozlaştıran en büyük etken. Tasavvuf, mezhepler, şeyhler insanın beynini devre dışı bırakmasını isteyen lanet şeyler.. Din kullanılmaya ne yazık ki çok açık, dinin bi zararı varsa o da budur. Kandırılıyor insanlar ve ortaya saçma sapan bir şey çıkıyor... insan her şeyden önce aklını mantığını, vicdanını kullanıp iyilik yapmalı. Benim dinim bu.
    ···
    1. 1.
      0
      Önüne geleni kes der islam demiyorum ama islam savaşıda emreder diyorum. Öyle dersem iftira olur ben iftira atmam.
      ···
    2. 2.
      0
      yeri gelince savaşmalı insan zaten. yeri hiç gelmese en iyisi de, insanların açgözlülüğü bitmiyor işte, savaşmak zorunda kalınılabiliyor. savaşmak zorunda olma durumu da iyi analiz edilmeli.
      islam barış dini değildir yanlış bir cümle olmuş, savaş diniymiş gibi. savaş dini de değildir.
      ···
    3. 3.
      0
      islam barış içinde yaşayın diyen tozpembe bir din değildir ana fikir bu kimseye hakarette yok bak gerektiği yerde savaşılmalı zaten dedin sorun çözülmüş oldu bu ayıpta değil bence sen dinini kabul ediyorsun savaşılabilir diyorsun doğru olanda bu anlatmak istediğim insanların bunu kabullenmediği neden kabullenmiyesin ki inancın buysa budur. Ben bu kötüde demiyorum bak tekrarlıyorum sadece insanlar inandığı şeyi kabul etsin neden bunu yapıyorlar diyorum anlayabiliyosundur beni umarım.
      ···
    4. 4.
      0
      islam barışı da savaşı da yeri geldiğinde öğütler. barış içinde yaşamayın diye bir şey yok. savaş aslına bakarsan barış getirir eninde sonunda. tabii döngü yine başlar o ayrı.
      bu durumda savaş da olur barış da. keşke olmasa savaş ama oluyor, olacak.
      karşıtlıklar evrenin her yerinde vardır doğanın kanunu bu.
      ama kuranda savaş barıştan daha çok geçer. hayatını ortaya koymak öyle kolay bir şey değildir. yeri geldiğinde korkmasınlar diye daha çok geçtiğini düşünüyorum.
      en güzeli insanların özgürce refah içinde mutlu yaşadığı bir dünya tabii ki ama bu sadece ütopyadan ibaret öyle bir dünya canlılık varken mümkün değil
      ···
    5. 5.
      0
      toz pembelik kısmına katılıyorum o konuda saçmalıyorlar. hayallerini dine yüklüyorlar. savaşın hiç olmaması hayalden ibaret. hep tasavvuf çıkardı bu saçmalıkları.
      ···
    6. 6.
      0
      ben barış içinde yaşamayın kan dökün diyorda demiyorum kast ettiğim bu değilki bence hem fikiriz bu konuda. Daha öncede dediğim gibi dersem iftira atmış olurum.
      ···
    7. 7.
      0
      başlık ve ilk entry yanlış etki bırakıyor sorun o, burada yazdığından farklı. kan emici bir dinmiş gibi yazmışsın. kan emici olanlar sadece savaş ayetlerini esas alıp sürekli saçma sebeplerle kan döken insanlar.
      ···
    8. 8.
      +1
      ben kan emici bir dindir gibi yazmadım panpa belkide barıs dini değildir diye bir başlık öyle bi etki yaratıyordur .
      ···
    9. 9.
      0
      Bak panpa islam savaşı emreder demekle neyi kastediyorsun fetih savaşı mı savunma savaşı mı
      ···
    10. 10.
      0
      Bak panpa islam savaşı emreder demekle neyi kastediyorsun fetih savaşı mı savunma savaşı mı
      ···
    11. 11.
      0
      Yeri geldiğinde emreder, yerinin gelmesi durumunu nasıl yorumlarsan artık
      ···
    12. diğerleri 9
   tümünü göster