/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    0
    Sizler gerçekten salak insanlarsınız, 5-6 ayetle konuyu kilitlediniz yani. Çok güzel bir yaklaşım bravo
    ···
    1. 1.
      0
      Şakamısın sen ? Bu ayetlerin ne emrettiği belli bak yine söylüyorum ben islamiyete kötü demiyorum islam savaşıda emreder öyle tozpembe bir din değildir diyrum bunu neden inkar etme gereği duyduğunuzuda anlamış değilim amk
      ···
    2. 2.
      0
      inanç yolunda savaş haktır diyor kuran, kafirler için bunu uygulayın diyor. Tevrat ta yazan gibi, yahudi olmayan hayvan tohumudur, bunların karısını kirletin, çocuklarını öldürün, savaşın mı diyor?
      Savaşın haklısı yoktur evet, ama islam barış dinidir. Örneğin hz. Ali savaşa düşkün olduğu için çocuğunun ismini savaş koymak istemiş fakat hz. muhafazid engellemiştir. Savaşı kötülemiş, karakterini olumsuz etkileyeciğini söylemiştir. islam her zaman hoşgörüyü emreder. Bu gösterilen 4-5 ayet haricinde ki o da kafirler hakkında ( ve o zamanlar din savaşları mevcut idi) her zaman iyiliği emreder ve islam sayesinde kaoslar durmuş, arap dünyası altın çağını yaşamıştır. islam tecavüz edin demez, adam öldürün demez. Çocuklara güler yüzlü olun der, şerden kendinizi saklayın ibadet edin der.
      ···
    3. 3.
      0
      yav ben böyle diyor diye bişeymi yazmısım arkadasım neden sanki ben böyle diyor demişim gibi cevaplar veriyorsun ben böyle bişey demiyoruuum islam savaşmayıda emreder islamı tzpembe gibi görmeyin diyorum anlatmak istediğim bu sen niye ben sanki islamın savaşın demesini dünyanın kanını emin diye yansıtmısım gibi lanse ediyosun ?
      ···
    4. 4.
      0
      panpa bende inkar etmedim zaten, ama başlıktan bakılınca olayı tamamen ele almış gibi konuşuyorsun. ben burada din tartışmayı sevmiyorum, bir sürü liseli var inançlarını etkilemiş oluyoruz.
      savaşın haklısı yoktur doğru, ama kafirlikle savaşılmaz mı. ikimizde aynı konuya değiniyoruz işte, bende yoktur demiyorum ama savaş dinide değildir. olumlu şeyler daha fazladır.
      ···
    5. 5.
      0
      Ben savaş dinidir dememişim bak kardeşim barış dini değildir demişim savaşılmasında dememişim anlıyormusun ? Ben diyorum ki dinini inkar ediyorsun adam sırf tozpembe göstermek için islamı bu ayetler geçerliliğini yitirmiştir diyor oku bi entryleri . Adam ayetleri çıkartıyor resmen kurandan bunların işi bitiş eskide kalmıs geçersiz diyor sırf tozpembe demek için . Şimdi benim bu açtığım gibik baslık ssence yararlımı yararsızmı bunu yapmayın inanıyorsanız adam gibi inanın demem kötümü adam gibi söyle bana ? Ben hakaret etmemişim hiç birşey dememişim gördüğün gibi . Benim dediğimin nesi kötü ?
      ···
    6. 6.
      0
      Genel kesimi ele alma, benim inkar ettiğim yok. Entryi okuyarak yazdım yorumumu. Demek istediğim şu panpam, barış dini değildir demişsin ama savaş içeren ayetleri göstermişsin. Başka örneklerde ver bizde diyelimki bu arkadaş haklı. Ayetleri ele aldığında belki sen haklısındır, ama bu bir dini kitap bütünlüğünü bozamazsın. Herşeyini ele aldığında islam barışa yönlendiren bir dindir.
      Sen kendince haklısın, ben kendimce. Bana göre haklı değilsin, kuran a göre yaşayan müslüman var, birde "boş" müslüman var. Kendi içinde tutarsızlığa düşüyorsun, madem barış dini değil daha çok ayet göster, savaştan başka örnekler ver.
      ···
      1. 1.
        +1
        benim yazma sebebim dediğim gibi inkar edilmemesi gerektiğini inanılıyorsa tam inanılması gerektiğini anlatmak inanmamakla bir kısmını inkar etmek yuusatmak vs arasında fark yoktur çünkü. O yüzzden bu konuda haklı olduğumu düşünüyorrum sen zaten inkar etmiyorsan inkar edilmemesi gerektiğini onaylamalsın bu entrynin senin düşüncelerinle çelişen hiç bir yanı yok aslında ana fikrini doğru algılarsan karşındakini düşman gibi görmek anlamsız ben hiçbirşeyi kötülemek için yazı yazmıyorum zaten gelip bana sorsan emin ol tüm içtenliğimle söylüyorum sana inanmayı okadar çok istiyorum ki bilsen içimi keşke ama olmuyor işte tutan engelleyen bişey var sanki.
        ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster