/i/Tespit

  1. 1.
    +117 -85
    şöyle bakıyorum bir memleketin sosyo-ekonomik durumuna. lüks semtlerden oylar istisnasız chp'ye çıkıyor, varoş semtlerden ise akp'ye. yine halk arasında nabız yokluyosun asgari ücretlisi, işçisi(kocaeli-bursa), madencisi(zonguldak) yani fakiri hep akp'ye oy veriyor. para bakımından daha kalburüstü insanlara bakıyosun genelde attıkları parti chp.
    şimdi gelelim meseleye. akp seçmeni genelde neyle övünüyor? duble yol yapmalarıyla, havalimanı yapmalarıyla, osmangazi köprüsüyle... uçağı kullananlar genelde akp'li olmayanlar.(bilhassa dış hat) osmangazi köprüsü bilmemkaç usd. o parayı da belli bi gelir düzeyinin üstündekiler verir anca ki o da genelde chp'lilerden oluşur.

    ekşici ağzıyla konuşacağım: evet burada büyük bir sorunsal var. hizmeti veren akp ama kullanan chp'nin seçmeni kullanamayan akp'nin seçmeni:)

    Edit: yanlış anlayanlar olmuş yazıyı. Bakın güzel kardeşlerim ben burda hizmeti akp yapıyor chpliler kullanıyor kullanmasınlar gibi bişey vurgulamadım. Benim vuruladığım şeyi şu öznelerle anlatayım:
    Hizmeti yapan:akp
    Hizmeti kullanan:chpli
    Hizmeti kullanamayan(çünkü kullanıcak durumu olamayan) ama sürekli o hizmetle övünen:akpli

    Umarım şimdi anlaşılmıştır vermek istediğim mesaj
    edit2:bakın bilal'e anlatır gibi anlatıcam. sözüm yazdığım yazının anafikrini anlamayan denyolara: ben diyorum ki akp'nin hizmet yapmasıyla habire köprü,yol, havalimanı açtığıyla övünen akp'li, bunu kullanamıyor. çünkü ekonomik durumu elverişli değil. yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi kullanamadığı köprüye havalimanına hülooğ çekiyor. bu hizmetten faydalanan ise düşman olarak gördüğü chp seçmeni. buradaki çelişkiyi vurgulamaya çalışıyorum hala gelmiş chpliler vergi vermiyor mu, hizmet sadece akplilere mi yapılıyor diyen mallar var. başlığı mı okuyosunuz sadece anlamadım ne kaskafalısınız amk
    ···
   tümünü göster