/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +8 -2
    Kardeşim ilk roketi yapan(lagari Hasan çelebi) muslumandi ibn-i Sina nin kitabı 500 yıl ders kitabı oldu bunlarda dindardı
    ···
    1. 1.
      0
      amk ibni sina agnostikti lan, bizzat imam gazzali tarafından tekfir edilmişliği var. ezberden saymayın amk.
      ···
    2. 2.
      +1
      demir çanağın içine girip altındaki barutu patlatıp havaya yükselen sonrada zirveye yakınken denize atlayan saray soytarısını ilk roketi bulan adam yaptınya sana helal olsun. sana kalsa ilk uçağı bulanda hezarfen ahmet çelebidir kesin hani glatadan üsküdara süzülmüşya kanat takıp sonra padişah bu adam korkulacak bir adamdır deyip cezayire sürdürtmüşya =)) ecdad bilime ne önem verirdi ya

      https://en.wikipedia.org/wiki/Rocket#History

      al "roket"in tarihi burda 12. yüzyıldan beri kullanılıyormuş çinde. bahsettiğin hasan çelebi 17. yüzyılda yaşayan bir saray soytarısı ne bilimle alakası var yaptığının, ne savaş sanatıyla.

      şimdi hayallerini yıkmak gibi olacak ama ibni sina mürted ilan edilmiştir zamanın islam alimleri tarafından. zaten kendisi de müslüman olmadığını söylüyor pek çok kitabında.
      ···
    3. 3.
      0
      Hangi kitapları tam olarak? Şu pek çok kitabı yaz da biz de aydınlanalım.
      ···
    4. 4.
      0
      kitabüş şifa külliyatı mesela 11 cilt 11 kitaptır bu külliyat. mevlana pekçok konuda bu kitaplardan temelle fikirlerini inşa etmiştir. hatta alıntılar yapar divan ı kebirde fihimafihte bir çok kez.

      birazcık araştırma yap birazcık kritik düşünmeye çalış be panpa gogıl amcaya bir ibni sina ve islam yaz mesela vacibül vucud yaz devir ve sudur nazariyesi yaz islam ve tasavvuf ilişkisi yaz.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster