/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +46 -4
    Senenin sonu gelmişti, ailemin çok istediği ama benim bir türlü alamadığım belgelerden birini yine alamamıştım. Peder ağa her zaman yaptığı gibi yazın inşaatte çalıştırıcaktı beni, çalışmayı geçin parada vermezdi. Ulan yazada arkadaşlarla sözleşmiştik tatile gidicez diye, parayı nerden bulsam etsem diye düşünürken bizim bi arkadaş var adı Sinan, bunlar pazarcılık yaparlar banada birkaç kez demişti “ kanka gel seni hale alalım çalış benimle” diye. Dedim şu Sinan’ı bir iki kez yoklıyım belki işe alırda hale giderim tatil parasınıda çıkartmış olurum. Sinan’a sormadan önce bizim pedere sormalıydım tabi, inşaatte çalıştıracak nede olsa. Akşam bizim peder işten geldi, yemek sofrasına oturduk yedik falan derken babam balkona geçti televizyon izlemeye, hemen gittim karşısına oturdum. Ulan bizde baba diyince akan sular durur, höt dese hazır ola geçiyoruz saygıdan. Utana sıkıla konuşmaya başladım ;
    Peder : P Ben : B
    B : Baba nasılsın işler nasıl geçti bugün ?
    P : Nasıl geçsin da, güneş 40 derece dıbımıza vuruyor noldu neden sordun ?
    B : Baba biliyosun yazın tatile gidicez demiştik arkadaşlarla, sende şimdi inşaatte çalıştırıcam diyosun, bende dedim ki bizim bi arkadaş var halde çalışıyo hani sende şey yapmazsan gidiyim onla çalışıyım tatil parasınıda çıkartmış olurum.
    Beyler konuşmanın devdıbını yazmak istemiyorum, peder belge getiremedik diye saydı sövdü ama halin akşam üstü olduğunu duyunca inşaatten sonra gitmeme izin verdi.Bir şey de diyemiyorum adama, yazın ben çalışıcam diye kimseyi almamış yanına mecbur gidecez. Neyse peder ağa izin verdikden sonra Sinan’ı aradım durumu anlattım, akşam üstü inşaatten sonraları gelebilirim dedim.Bir kaç kere mızmızlandı kapçık, yok inşaatten sonra nasıl çalışıcan kolların tutmaz falan diye, çalışırım falan filan diyip onuda zar zor ikna ettim. Akşam saat 8-9 gibiydi dışarı çıktım biraz hava alıyım birazda Paşa’yı gezdiriyim diye. Paşa kim derseniz benim köpeğim, şu hayatta koşulsuz şartsız beni seven tek canlı amk.Bi 5 dakka dolanıp kalan son 2 dalımıda içtikden sonra bizim tekelci Hakan abinin yanına gittim, 1 paket sigara alıp kapının önüne oturduk. Durumu anlattım dedim abi böyle böyle yazın napıcağımı bilmiyorum, canını sıkma kardeşim dişini sık geçer diyip bin gülüşü yaptı. Zaten kafam kötü, yaz tatilimin dıbına koyulacak birde geçmiş karşıma benimle eğleniyor gavat.Bi 5 dakka daha muhabbet ettikden sonra geçtim eve vurdum kafayı yattım, nede olsa yarın çalışacaz amk.
    ···
   tümünü göster