/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    +1 -1
    Ne alaka olum liselimisin? Ne alakası var yani? Şeriat, kurandaki kanunlardır. Kuranda cumhuriyet olmaz diye birşey görmedim- haksız mıyım? illa şeriat geldi diye herkes kapanıp zorla camiiye mi zütürülecek? Herkese müslüman olma zorunluluğu mu getirilecek? Ağır dini zorunluluklar mı yüklenecek?

    Tam tersine teknolojimiz gelişecek, bilim insanı sayısı artacak, okuyan insanlar artacak, fakir ile zengin arasındaki aralık azalacak (referans: islamın 600-1400 yılları arasındaki dönemi. Gerçek islamın hüküm sürdüğü dönem. Araştırın lütfen). Benim bahsettiğim şeriat, uydurma şeriatlar değil, Allah ın kuranındaki şeriat(şimdi şeriat diyen ülkelerin ne durumda olduğu ortada). Sadece ve sadece o. Yoğunlaştığım bölgesi de ilim ve ahlak ile alakalı olan bölümü. Kuran 'oku!' ile başlar. 'De ki: rabbim! Benim ilmimi artır!' der. Şimdiki müslümanların çoğunluğu bundan bihaber. Kuranı anlamadan okuyorlar. Çoğunluğu ağır cahil. iş sadece namazla bitmiyor, ama farkında değiller. Kuranı hocalardan öğreniyorlar. Halbuki kuran hocalara değil, bizlere indi. (Hoca dediğin şey de zaten 20 küsür kitap okumakla olunuyor)

    E şimdi bu söylediklerimin hangisi cumhuriyete aykırı? Hiçbiri. Tam tersine, ülkemize faydası olacak şeylerden bahsediyoum.

    Şu dini kendiniz okuyun olum. Duyduklarınızın %90 ı yalan propaganda. Sizin okuyup düşünmenizi istemiyorlar. Çünkü okuyup düşünseniz haksız olmadığımı görürsünüz. Ben 4 yıl önce kuran ı anlayarak okudum. Okudukça şeriatı bilmediğimi, sırf diğer insanlar yüzünden 'kahrolsun şeriat' dediğimi fark ettim. Halbuki şeriat, gerçekten en ileri kanun. Çünkü insanların 1000 yıllardır değişmeyen tek problemi: ahlak ve ilim. Ve kuran özellikle bunlara parmak basıyor. Yönetim şekli falan filan, bu tip şeylerden bahsedilmiyor.

    Korkmayın yani beyler, ben ve benim gibi düşünen müslümanlardan zarar değil, fayda gelir. Mühendisim, yüksek lisansıma devam ediyorum, ve ilim yapmaya devam ediyorum- edeceğim de. Bu ülkeye, bu dine hizmet edeceğim. Hayallerim büyük ;)
    ···
   tümünü göster