/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +54 -11
    Olay bayramdan hemen sonra başımdan geçti. Bayram vesilesiyle teyzem ve kocası bizi ziyarete gelmişlerdi, Çeşme'nin sahil kesiminde de oturduğumuz için tatil sezonunu burada açmaya karar vermişlerdi. Bu yüzden de bayramdan sonra bizde kalmaya devam ettiler. Dayımla da zaten komşuyduk ha bire bize gelip giderdi. Bayramın ilk iki günü annem ile babam bizimlelerdi. Ancak bayramın üçüncü babam bir askerlik arkadaşını ziyaret etmek için annemi de yanına alarak şehir dışına çıktı. Gittikleri yerde birkaç gün kalacaklardı. Böylelikle evde teyzem ve eniştem ile kalmaya başlamıştım.

    Bayram geçtikten sonra şortları, havluları kapıp dayımı da yanımıza alarak sahile akın ettik. Bizim ailede herkes erken evlenir. Bu nedenle sahile gittiğim akrabalarımdan en yaşlısı 32 yaşındaki dayımdı. Ancak o kafasına göre birini henüz bulamamıştı. Ya da ben öyle zannediyordum.

    Neyse, biz kremlendik, güneşlendik, denize falan girdik derken dayım evde bir şey unuttuğu söyleyip eve gitti. Uzunca bir süre geri dönmeyince eniştem de peşinden gitti. Ancak o da dönmeyince ben de eve, onlara bakmaya gittim.

    tepkilere göre devam edeceğim... ( 10 şukuya devam. )

    edit: o zaman devam.

    ... Ancak o da dönmeyince ben de eve, onlara bakmaya gittim. Bizim kata vardığımda dış kapı açık kalmıştı. Ama içeriden de çıt çıkmıyordu. Kapının eşiğinden adımımı atıp, ' Enişte, dayı? Kimse yok mu?' diye seslendim. Cevap gelmedi. içeri girdim etrafı kolaçan ettim. Gerçekten de kimse yoktu. Tam salona adımımı attığımda alt kattaki daireden çığlık seslerinin geldiğini duydum. Alt kat dayımındı. Dayıma birinin saldırdığını düşündüm. Merdivenlerden çıkarken baktığımda dayımın evinin kapısı kapalıydı, kapıyı çalarsam içerideki artık her kimse dayıma zarar verebilirdi. Allah'tan dayımın evinin yedek anahtarı bizdeydi. Anahtarı aldım, her ihtimale karşın mutfaktaki tavayı da kapıp aşağı indim.

    Dayımın evinin kapısına geldiğimde kalbin neredeyse korkudan dışarı çıkacaktı. Çığlık sesleri buradan daha yakın duyuluyordu hayliyle. Telaştan anca üçüncü denemede kapıyı açabildim ve tavayı havaya kaldırıp küçük adımlarla salona doğru ilerledim.

    Karşımdaki manzarayı kırk yıl düşünsem aklıma getiremezdim. Dayım,...

    ... şukulayın ki ben de okunduğunu bileyim. Bir iki saat içerisinde devam edeceğim.

    edit 2: neyse fazla kasmayayım beğenen şukulasın.

    Dayım, yerdeydi ve kucağında bir kadın vardı. Yani ilk başta ben öyle sanmıştım ama sessizce bir kapının arkasına saklanıp izlediğimde gibtiği şeyin bir kadın değil de bir travesti olduğunu anladım. Donup kalmıştım ki eniştemin de sesini duyunca hepten afalladım.

    Odaya ilk baktığımda eniştemi fark etmemiştim sadece dayım var sanıyordum ama dayımın biraz ilerisindeki yemek masasında eniştem de vardı. Onun sesini duyunca onun da ne yaptığına bakmak için hafifçe ona da göz attım. Tamam, dayımın bir travesti gibmesine şaşırmıştım ama durum eniştemde çok daha farklıydı. Çünkü oda da bir travesti daha vardı ama bu sefer giben taraftaydı. Eniştemi yemek yediğimiz, gülüp eğlendiğimiz masada kanırta kanırta gibiyordu. Birazdan da ben seni giberim, diyordu dayım enişteme. Eniştem de gülüyor, aşkımlı canımlı konuşuyordu dayımla.

    işte bu benim için tam anlamıyla bir şoktu. Öylece kala kaldım. Bir an için içeri girip hesap soracaktım ama soramadım. Biraz durdum önce, daha sonra tahammül edemeyip tavayı da dayımda bırakarak evden çıktım. Dalgın dalgın sahile doğru yürüdüm. Teyzem ileride bana el sallıyordu. Gittim yanına, hayırdır enişteni bulamadın mı dedi. Omuz silktim, "Göremedim, herhalde dolaşmaya gitmişler." dedim. " Olsun, ben varım ya, neden bozuldu peki moralin?" dedi. Kocanla kardeşini travesti giberken hatta daha sonrasında birbirlerini de gibecekken bastım diyemezdim ya, " Hiç, yok bir şey." dedim. Sonra beraber denize girdik, çekirdek falan çitledik. Akşama doğru da eve gittik. Dayımla, eniştem bizim evde mutfaktaydılar. Yemek yapmışlardı. "Nerede kaldınız" diye sorunca zavallı teyzem " Siz gidince biz de teyze yeğen eğlendik, size mi bağlıyız biz?" dedi. Gülüştüler.

    Oturduk, yemek yedik. Teyzem, " Gün boyunca nerelerdeydiniz peki?" dedi. " Hiç boş boş dolaştık. " dediler. Yemek herkes için iyi geçmişti ben hariç. O günden beri dayım ve eniştemle fazla samimi olmuyorum. Neme lazım, ben zütü sağlama alayım da.

    Not: Beğenen panpalar şukudan mahrum bırakmayın şu kardeşinizi.
    ···
   tümünü göster