/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +75 -10
    konusunda tavsiyelerde bulunacağım. öncelikle bu sadece destek amaçlı tavsiyedir, her şey sizde biter. başaramıyorsanız suç sizdedir, başardıysanız da sizin galibiyetinizdir. bahane YOK yani.

    1- kendinize kesin bir hedef koyun. örnek: 2 hafta abur cubur yemeyeceğim, 1 ay mastürbasyon yapmayacağım vs.
    böyle bir sınırlama yapmanız kesinlikle size yardımcı olur, sayılı gün çabuk geçer hesabı.

    2-asla taviz vermeyin, koyduğunuz hedefi bozmayın. bir kere verdiyseniz artık vermeniz daha kolaylaşır, size normal gelir yani başarı elde edemezsiniz. bu kilit nokta.

    3- neden kendimi kontrol edemiyorum diye düşünün? sebeplerini araştırın? size arzularınızı aklınıza getiren şeylerden uzak durun. örneğin mastürbasyonu mu bırakacaksınız? evde tek kalmayın, herkes dışarı çıkarsa siz de dışarı çıkın. tahrik edici resimler olan sitelere girmeyin. mastürbasyona değil direkt size bunu hatırlatan şeylere savaş açın. bakın olmasa da olurluk bir şey değil bu, kesinkes şarttır.

    4- kendinize baskı uyguladığınızı, zorladığınızı değil sadece ve sadece kendinizi kontrol ettiğinizi düşünün.

    5- kendinizi ödüllerinin, örnek 1 hafta her gün koştunuz sonra hedefinizle alakasız bir şeyle kendinizi ödüllendirin. 1 hafta tatlı yemedim ödül olarak baklavaya girişeyim demeyin mesela.

    6-aklınıza arzularınız gelirse hemen nedenini sorgulayın? aklınıza başka bir şey getirin ve onunla meşgul olmaya çalışın.

    bir tane de budist tavsiyesi, internetten aldım.
    "*kıpırdanmadan oturmak*
    ister ayaklarınız yerde olacak şekilde bir sandalyeye, ya da bağdaş kurarak yere oturabilirsiniz. hareket içgüdülerine karşı gelmeye çalışın: dürtülere ve karıncalanmaları görmezden gelip gelemediğinize bakın. kıpırdamadan oturmak meditasyonun önemli bir parçasıdır çünkü içgüdülerinizi otomatik olarak takip etmemeyi size öğretir."
    ···
   tümünü göster