/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 376.
    0
    edit ; benim değil çok sevdiğim bir abimin yazısıdır

    manevî bir perspektiften bakarak konuyu şöyle izah etmek de mümkündür: Yüce Allah, kadınlarda bekaret perdesini yaratarak, -manen- kadınlara gayr-ı meşru bir ilişkinin fıtrata aykırı olduğunu, kaçak yollardan bu perdenin yırtılmasının büyük bir suç olduğunu ders verdiği gibi, erkek için söz konusu olan deri de, gayr-ı meşru yollara baş vurulmaması için bir hatırlatma levhası, ontolojik bir uyarı simgesi olarak düşünülebilir. Gerek kadında gerek erkekte olsun, bu fıtrî perdenin sonradan ortadan kaldırılması, bu manayı unutturmaz, bilakis her zaman hatırlatmak sinyali gibi bir görev de yapabilir.
    Kim oldukları ve neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmeyen bir kısım insanlar, her şeye bid’at diyorlar. Sanki din yeni gelmiş gibi, dinin Peygamberi yokmuş gibi, her fırsatta dinimiz ve Resulullahın vârisleri olan islam âlimlerini sorgulamaya çalışıyorlar. Bunlar kıyamet alametidir. Çünkü hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
    (Kıyamet yaklaştıkça, yeniler, önceki âlimleri cahillikle suçlayacaktır.) [ibni Asakir]
    Allah Teala bu alemi işlenebilir kılmıştır. Mesela, Ağaç yaratmıştır, ama ağacı aşı yapılıp daha olgun ve lezzetli meyveler yapılabilecek yani işlenebilir kılmıştır ki bu vesilerlerle insanlar arasında meslekler zuhur etsin, çiftçilik, ziraat mühendisliği vs ağaçlar ile ilgili meslek kollarına bakın ne kadar çok. insan bedenide mükemmel olmakla birlikte tıp bilimininde oluşması ve hastalıklara insanların yine vesilerle şifa araması gibi çok ince mükemmel sonsuz meslekler ve nice sonu gelmez sebepler ve sonuçlar yaratmıştır. Bizde bu oluşan sebepler ve sonuçlardünyasında sınavımızı veririz. Cennette bakın hastalanıcak bir beden de yoktur ama sınav da yoktur, çalışma da yoktur.
    Her yerde o işlerin amacına göre Allah Teala tarafından o işlerin eşyalarıda amacına göre mükemmel yaratmıştır. Onu görebilmek için biraz sebep sonuçları kabiliyetince insanın gözlemlemesi gerekir. Yoksa o mükemmelliği fark edemez.
    ···
   tümünü göster