/i/Devlet

  1. 1.
    +4 -1
    Gece bir grup asker köprü kapatıyor , sayısı 10 tane bile olmayan tanklar etrafta geziyor . 2 tane savaş uçağı bir yerleri bombalıyor ama ne hikmetse o ne kadar güçlü olan savaş uçaklarının attıkları bombalar pek bir zarar vermiyor . Sayısı bir piyade taburu etmeyecek asker iki şehirde cirit atıyor . Memleketimizde selalar okutulup anonslar verilerek halk başkan tarafından galyana getiriliyor . Ama bakın asıl önemli nokta şu , nedense tek bir hükümet milletvekili tek bir bakan askeriye tarafından gözaltına bile alınmıyor . Darbe girişimi oldu diyorlar . Darbe oldu ve bu millet bu darbeyi püskürttü ooo oleyy diyorlar . Sabaha kadar sokaklardaydık .. Nöbetteydik vatanı kurtarıyorduk diyorlar ..
    Komedide burada başlıyor zaten . Bir sorun bakalım darbe görmüş anne babalarınıza darbe nasıl olurmuş.. Lan sayısı bir tabur asker etmeyen insanla , 7 tank , 2 savaş uçağı , sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek üst rütbeli adamla darbe mi olur ?
    Darbe olsa atatürk havalimanında bir başkan çıkıp miting gibi bir konuşma yapabilir mi ? Bu iki f-16 yı kullanan pilot geri zekalı zaten oraya bomba bırakmasın dimi ? Sen bu kadar az sayıyla Türkiyeyi almayı bırak , gidip Türkiyenin en az nüfus sayımı olan şehiri Bayburtu bile alamazsın .
    Ciddi ciddi bu darbe tiyatrosuna kendini inandırıp veyahut olan bitenin farkında olup at gözlüğü takarak görmek istemeyenlere gelince .. Onlar herşeyin farkındalar .. Eleştirmek bile işlerine gelmez , onlar zaten cumhuriyet rejiminden rahatsızlar .. Trt haber spikeri ağzından her yüce Atatürk , Laiklik ve Cumhuriyet gibi sözleri söylediğinde o kadar fazla bu kelimelere karşı nefret uyandırılacağından dolayı mutluydular ki sokaklara bile taştılar ..
    Kimse birbirini yemesin ..
    Askeri darbe olacak ve sen gelip elini kolunu sallayarak askeri linç ederek öldürebileceksin , polisle askerin karşısında durabilecek ve boğazlarını kesip boğaz köprüsünden aşağı atabileceksin öyle mi ? Bu bir girişim bile değildi . Gözlerimizin önünde oynanan yeni karanlık Türkiyenin başkanlık sistemine karşı artık daha fazla yaklaşması için mevcut olan iktidarın her geçen gün oy kaybetmesini engellemek için oynanan bir oyundu .. Siz neye inanıyorsanız inanın . Umarım hala at gözlüğü takmayı reddeden insanlar bu manzarayı çok net bir biçimde görebiliyorlardır..
    Tekrar paylaşıyorum
    ···
   tümünü göster