/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
http://www.imgim.com/6795incij5403328
  1. 1.
    0
    Bu Darbe girişimi senaryo muydu?

    Bazı muhalif solcu vatandaşlar bu darbe girişiminin senaryo olduğunu söylüyor. Şimdi sorulara cevap verelim..

    1-) Twitter ve Facebook'a erişim neden engellenmedi?

    Twitter ve Facebook engellenseydi bu şüphesiz darbecilerin işine yarayacaktı. internet ve Facebook sayesinde insanlar organize olup sokaklara döküldü.

    2-) Madem bu darbe girişimiydi darbeciler neden televizyon yayınlarını kapatmadı?

    Darbeciler Türksat Binasını basıp yayını kesmek istedi. Çatışmalar yaşandı fakat başaramadılar.

    3-) Erdoğan halkı neden sokağa çağırdı? Kaosa neden sebep oldu?

    Erdoğan'ın halkı sokağa çağırması bir gövde gösterisidir. Halk sokaklara çıkarak darbeye boyun eğmediğini gösterdi. Hatırlayın, Mısırda darbe olduğunda darbe yanlıları sokağa çıkıp sevinç gösterilerinde bulunup havai fişeklerle darbeyi kutlamıştı ve dünya medyası Mısırlıların darbeden memnun olduğu algısı oluşturmuştu. Erdoğan hem darbecilere hem de batı dünyasına meydan okudu.

    4-) Bu olanlar Başkanlık Sistemine geçilmek için yapılan bir oyundu.

    Tayyip Erdoğan'a halkın verdiği destek ortadayken, Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en sevilen Lideri iken, bugün yapılan anketlerde %50'nin üstünde oy alıyorken neden böyle bir fanteziye girişsin?

    Darbeyi senaryo olarak görenlere biz de bir kaç soru soralım:

    1-) Ak Parti'nin reklam sorumlusu Erol Olçak'ı ve oğlunu neden öldürtsün? Aklınızı mı yediniz?

    2-) Erdoğan darbe teşebbüsü sırasında Marmaris'te bir oteldeydi. Darbeciler oteli basıp Erdoğan'ı rehin almaya çalıştı. Çatışmalar sonucu 2 polis şehit oldu. Bu da mı senaryo?

    2-) Recep Tayyip Erdoğan 3 yıldır Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'ye nasıl zararlar verebileceğinden bahsederken kafanızı kuma gömüp paralel güzellemesi yaptınız mı yapmadınız mı? Paralelin de bir senaryo olduğunu söylemediniz mi?

    3-) Milliyetçiler, Muhafazakarlar ve islamcılar darbeye karşı sokaklara döküldü. Bu gece tarihe yazılmalıdır, yazıldı da. Ama maalesef lümpenleşmiş Kemalist çevreler gerek Sözcü Gazetesi Facebook yorumlarında gerekse Twitter'da darbe şakşakçılığı yapıp evlerinde darbenin başarıya ulaşması için ellerini ovuşturdular. Onlara da sormak lazım; Naber?

    4-) Bizim camiada bulunan ve Cemaate karşı ılımlı olan, çok üzerilerine gidilmemesi gerektiğini söyleyen dostlarımız; Siz de gerçeği görmüşsünüzdür artık değil mi?

    5-) Eroğan'a oy verenlere yıllarca koyun diyen, aptal diyen, kefenciler diye dalga geçenler; Gördünüz mü Erdoğan ve bu Devlet için can verecek, tek bir emirle sokaklara inecek milyonları?

    Son olarak eğer bu bir senaryoysa Sinemada farklı bir çığır açan, Sinemanın postmodern yorumu olabilecek bu film için Erdoğan'a en iyi senarist, GenelKurmay Başkanına en iyi Yönetmen, Türk Milletine de en iyi oyuncu ödülü verilmelidir.

    Yunus Vehbi Karaman
    ···
   tümünü göster