/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +8
    bugün trenddeki başlıklara şöyle bir gezdim. boğazı kesilen asker üzerinden prim yapanlar mı dersiniz, darbe olması için maddeler sayıp sonrasında olayla alakasız suriyelilere laf edip prim yapmaya çalışan mı dersiniz her türlüsü vardı. tabii bazıları fikirleri konuşuyordu onları da destekledim.

    bu sözlüğün ilk zamanlarını hatırlarım %90 fikirler üzerine kurulu başlıklardı. bugün herkes anarşist bir dil yaratıp sanki ilkokuldaki bir çocuğun aklıyla yazılmış başlıklar açmış. iğrenç bilgisiz tamamen çemkirme üzerine kurulu başlıklardı.

    gidin siyaset kitapları okuyun. toplum pgibolojisini anlatan kitaplar okuyun. gidin ilber ortaylının türkiye siyasi hayatını anlatan kitaplarını okuyun geçmiş darbeler hakkında bilgilenin. sonra bu darbe iyi midir kötü müdür yasal mıdır değil midir toplum pgibolojisi açısından değerlendirin. gerçekle alakasız varsayımlar yerine gerçekler üzerine konuşun. gerçekler üzerinden fikir üretin.

    Atatürk gibi olmak. bunu isteyenler bu hikayeyi okusun. sonra isterse prim yapsın günü kurtarsın isterse fikir yapsın vatan kurtarsın;

    Cemal Granada, Atatürk’le Vasıf Çınar arasında geçen bir konuşmayı anlatırken;Vasıf Çınar’ın biraz canını sıkmış olmalı ki, Atatürk’e şöyle dediğini duydum;paşam!.. tarihle uğraşıp kafanı yorma... 19 mayıs’ta kitap okuyarak mı samsun’a çıktın? Atatürk, Vasıf Çınar’ın bu çok samimi yakınmasına gülümseyerek şöyle karşılık verdi: -Ben çocukken fakirdim. iki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım.
    ···
   tümünü göster