/i/Devlet

  1. 1.
    +7 -1
    Knk darbe 350 askerle yapılmaz ki 2 uçakla yapılmaz bu adamlar ülkenin en zor sınavını kazanmış kurmaylar bunlar bilmicek mi nasıl yapılır
    ···
    1. 1.
      +3 -2
      Evet işte senin böyle demen zaten darbenin olmamasının sebebi. Medya işi böyle lanse etti, halkı cesaretlendirmek için. Oysaki her şehirde komutanlara ve generallere bilgiler verilmişti. Sadece bulanan bir listede 400 kişilik atama listesi var.
      -YAş üyesi ORG. Akın Öztürk,2.Ordu Komutanı ORG. Adem Huduti, Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen ilyas Damarseçkin, Üsteğmen ismail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur irici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil ibrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır- üstüne üstlük bugün de alınan 3.ordu komutanı ve bunların emrindeki sayısız asker... Zaten 4 tane ordu komutanlığı olduğunu ve tüm askerlerin bu ordu komutanlıkları çatısı altında toplandığını düşünürsek 2 ordu komutanlığının bu işte olması korkunç bir sayı.

      Üstüne her şey uygulandı ve darbe aslında yapıldı, eğer halk olmasaydı bugün sokağa çıkma yasağı vardı. Hatta darbe o derece bitirilmişti ki genelkurmay başkanı esir alınmıştı, üstüne kuvvet komutanlarının hepsi de esir alınmış fiilen darbe bitirilmişti. Halen kuvvet komutanları hakkında hala serbest olmadıklarına ilişkin haberler var. Sadece ankarada dediğinin 2 katı F-16 kalktı ki o kadar F-16nın ankarayı yok edebilmeye yeteceği açık ve net ayrıca dün de bunu teyit etmiş olduk.

      Tayyibin otelini basan sadece 40 bordo bereli asker ve 3 tane skorsky ile ateş açıldı. Tayyib için her şey bitmişti. Adamın yüzünden ölüm korkusu akıyordu bunlar düzmece olamaz, çok büyük riskler ve açıkça net bir şey var halk sokağa çıkma yasağına uysa darbe olmuştu.Ama konuşma yapabileceği tv kanalı olması kaçmayıp kendisinin de meydanlarda olacağını söylemesi halkı cesaretlendirdi ve heyecanlandırdı.Üstelik işte bu tipte ufak grup darbe değil kalkışma denilerek güçlü tarafmış gibi gösterilerek halk ümitlendirildi.Ve binlerce insana karşı askerler direnemedi bazı askerlerin darbeden haberi bile yoktu onlar da sokağa çıkma aysağına uyulsa hala tatbikat sanıp tamamen iş biticekti ama onalrında bazıları darbenin parçası olduklarını öğrenince hemen işi bıraktılar(ör:istanbul valiliğini basan askerler).

      Her yer aslında basıldı ve darbe oldu, tayyib fiilen indi, halk darbeyi geri püskürttü tayyib hızlıca kaybettiği otoriteyi süratle geri kazandı.
      Tümünü Göster
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Panpa haklısın ama gibtigimin Sözlüğünde hala darbeyi destekleyen hayin alçaklar var
      ···
      1. 1.
        -1
        ya bi gibtir git amk cahili . bir kere emir komuta zinciri yok ortada. genelkurmay başkanı öyle bir emir vermiş olsa bırak dışarı çıkmayı tuvallete bile gidemezdin amk çomarı
        ···
   tümünü göster