/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +6 -2
    nedense bu bana çok inandırıcı gelmiyor. Şöyle ki Hulusi Akar'ın emir subayı ve özel kalemi bile devreye girerek kendisini tutuklamaya çalıştı. yani tüm kozlarını oynadılar. Tayyip Erdoğan'ı indirmek için oteli bastılar, havaalanına gittiler. Düşünemedikleri tek olay halkın sokaklara inmesiydi. Bunun sonucunda da afallayan darbeciler ne yazık ki halka saldırdı. Onlar halkın asker karşısında duramayacağını düşündüler. Bir sözleriyle halkın eve kapanacağını düşündüler.

    Tayyip Erdoğan çok zeki bir adam. Siyaseti okuyor ve yönetiyor. Dün istanbul'a gelmeden önce havaalanında askerin bekleceğini biliyordu ve halkın sokaklara özellikle bir kaç defa bastıra bastıra havaalanına davet etti. Havaalanından asker çekilene kadar havada kalmayı düşündü. Pilotla görüştü, kaç saatlik yakıtı kaldığını ve uçağın kendi ışığıyla inip inemeyeğini öğrendi. Asker geri çekildi ve sorun kalmadı. Herkes 'neden Erdoğan telefondan konuşuyor, neden halkın arasına inmiyor' diye sorular sorup, çamur atacak birilerini ararken aslında Erdoğan bu darbe teşebbüsünün iplerini teker teker çözüyordu. Çözüm : Halk.

    Bakın tüm özel kanallara tek tek bağlandı. Medya yolu ile halka seslendi. Burada medyanın rolu çok büyüktür. Eğer ki medya olmasa çözüm yollarının en önemlisi tıkanmış olurdu, halka ulaşılamazdı. Çünkü halk Trt deki bildiriyi duyar duymaz marketlere akın etti. Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklar doldu taştı.

    Dönelim neden ikinci bir dalga gelmez sözümün bir diğer destekleyici konusuna. Hatırlarsınız 2 yada 3 seçim öncesinde cemaatin Chp ye oy vereceği ve Akp'nin büyük bir oy kaybedeceği, iktidardan düşeceği senaryoları yapılıyordu. Cemaatin gücünün seçimlerde ortaya çıkacağı söyleniyordu. Akp cemaat oyunu kaybederse düşer söylemleri vardı. Fakat seçim sonucunda Akp'nin oyu etkilenmedi. Cemaatin çok büyük bir etkisinin olmadığı ortaya çıktı. Cemaat basın yayın organları ile güçlüydü, yıllardır kamu kurumlarına sokmaya çalıştığı kişilerle güclüydü. Fakat temizlendikce azaldı. Son YAŞ ta gelecek kararlara karşı son kozunu oynadı.

    şuanda ikinci dalga değilde birinciden kalan çırpınışlar olabilir. büyük çaplı bir organizasyon olacağını zannetmiyorum. bu çırpınışların da alınan istihbaratlarla önleneceğini düşünüyorum.

    Umarız ki bitmiştir. Umarız artık ordumuz ve kamu kurumlarımız daha temiz ve düzenli çalışarak istikrarımızı arttırır.
    ···
   tümünü göster