/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +5 -2
    Yav amk asker sokaga cikma yasagi yapiyor dexer ise sokaga cikin diyor. Askerin onune halki atiyor.
    ···
    1. 1.
      +5 -2
      Sokağa çıkmayasağını terör örgütü yapiyor asker yapsa genelkurmay başkani neden kendini kaçırsın beyin yoksunu yobaz . Sokağa çıkındiye CHP MHP AKP liderleri dedi sadece rte demedi az takip etsen olaylari . Ve sokağa çıktıklari icin darbe engelendi .
      ···
    2. 2.
      +2
      TRT 1 i izle. Teror orgutu olarak tanitmiyor. TSK ADINA... yapiyor darbeyi. Ne kadar 3-5 zütü taklu kisi ayaklanmasiyla olan birsey.

      Bu sey darbe degil. Askeri ayaklanma olarak soyleyebilirim. Bak 12 eylul 1980. Sokaklarda insan varmi ? Kenan evren ne yapmis ? Bu 3-5 kisi ne yapmis ? Kenan evren in yaptiklari ile bu 3-5 kisi ne kadar uyumlu ? Ilk yapilmasi gerekenler neden sonda yapildi ?

      Darbe olsaydi o saydigin partilerin liderleri toplanmis olurdu. Cumhur basbakani dexer de alinmis olurdu.

      Darbe olsa sokaga cikamazdiniz. Asker zütünüzden vurudu. Oyle 10 20 30 kisi degil. Alayini vururlardi.
      ···
      1. 1.
        0
        Bu bahsettiklerin darbe olduğunda olacak şeyler.Bu bir darbe girişimiydi. Bahsettiğin şeyleri o 3-5 zütü taklu yapmaya çalıştı ama beceremedi. Beceremeyince de halkıb üstüne roketler atıp, silahlarla hedef alıp polis merkezlerini patlattılar.Her şey ortada.Bu işi planlayan 3-5 zütü taklunun cemaatçi olduğu zaten biliniyor. Böyle bir şeye tiyatro denilemez ama saçma bir darbe girişimiydi.
        ···
    3. 3.
      -1
      Bak darbe olmasının nedeni 2 hafta sonra olacak olan askeri şura . Paralelcilerin işine gelmeyince askeriyedeki rütbeli paralelciler böyle bi plan yapti .

      Darbenin oldugu gun butun partiler toplandi
      butun liderler vardi partilieri ile bi sellatin yoktu

      Sokağa çıkma yasağı yapmaya çalıştılar trt yi türksati ele gecirmeye calistilar ama. Liderler halki sokağa çağırarak bunu engeledi .

      Askere heryere sıkar dedin evet sıktı ankarada oturyosan görmüsündür f16 lar nasıl tarıyordu halki çünki içindeki paralel komutandı. Asker halka sıkmasi çünkü onlar ne olduğunu bilmeyen erdi ve halka sıkmadı .

      Asker erin ateşetmeyip parelel komutanın hunharca ateş etmesi bunu parelel darbe olduğunu gösterir

      Zaten Tsk darbe başlar başlamaz bunun bizle alakası yok dedi .genelkurmaybasakanina zorla imza atirmaya calisdilar ama olmadi basina silah dayadilar gene olmadi.

      Tsk adina yapmiyor askeri darbe diyor. ( paralelci askeri darbe)
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster