/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +1083 -85
    Üç Gölge Köyü (Bazı kaynaklarda Üç Çatallı Gölge Köyü olarak da geçer) Bursa'nın Inegöl ilçesine bağlı bir yol kenarı köyüdür.
    Bugünlerde terk edilmiş bir halde bulunan köyde şu an sadece Bursa-Eskişehir yolu yapımında çalışan işçiler kalmaktadır.
    Asıl adı Mezit 1'dir... (Mezit adında 12 köy daha vardır ve bunlara "Mezitler" denir... Her bir Mezit'in arası yaklaşık 6-7 kilometredir... Küçük yapılanmalar bulunur.)
    2003 Yılından beri sağlıklı bir yapılanma ve sabit bir yerlisi bulunmayan Üç Gölge Köyü hakkında pek çok rivayet edilmiştir.
    Kimi köyün çevresinde çok fazla yabani hayvan olduğunu , kimi köyün yol çalışmaları yüzünden çok fazla zelzele aldığını , kimi ise bütün bunlara başka varlıkların sebep olduğunu söyleyip durmuştur.
    Köyde uzun yıllar erkek çocuk dünyaya gelmemiş , hayvanlar telef edilmiş , köy mezarlıkları oyulup açılmış , patika yollardan sürekli taş yağmıştır.
    Bu dosya Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencisi Oktay Ar ağzından yazılmıştır...
    ---

    2002 Yılında ek bir üniversite okumak amacıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümüne girdim... Eskişehir'de yaşıyordum.
    Ailemi çocukken bir trafik kazasında kaybetmiştim , hayatımın büyük bir çoğunluğunu dedemle ve babaannem ile geçirmiştim.
    Lise yıllarımı Bursa Erkek Lisesinde yatılı okuyup üniversiteyi kazanmış ve yeniden Eskişehir'e dönmüştüm.
    Okulla pek fazla alakalı bir öğrenci değildim... Zaten daha önceden inşaat mühendisliği diplomam vardı. Jeoloji okumamdaki tek sebep askerliğimi daha da uzatmaktı.
    Söylediğim gibi okulla pek fazla alakası olan bir öğrenci değildim ve projelerden pek de anlamıyordum...
    Bir gün okula gittiğimde okulda bir proje hazırlanacağını söylediler... Her öğrenci seçeceği bir bölgenin jeolojik yapısını araştıracak , bilgiler toplayacaktı.
    Kimi öğrenci Eskişehir Inönü'yü seçmişti , kimi öğrenci Kütahya'daki termalleri seçmişti... Listede geriye sadece Üç Çatal Köyü (Bursa-Inegöl) kalmıştı.
    Mecburen benim projemi hazırlamak için oraya gitmem gerekiyordu.
    Güzel bir değişiklik olabilirdi , üstelik Bursa'yı da uzun zamandır görmemiştim.
    Boş zaman buldukça Bursa'yı gezer , eski okulumun önünden geçerim diye düşünüyordum...
    Eve gidip eşyalarımı toplamaya başladım... Civarda kalabileceğim bir yer yoktu ama 2 liraya Inegöl'den minibüslerin kalktığını biliyordum.O zamanlarda yol çalışmasında çalışan işçiler de sürekli o minibüslerle inşaata gidiyordu zaten.
    Eşyalarımı toparladıktan sonra evden çıktım ve Bursa arabasına atladım.
    Yarı yıl tatili henüz girmemişti , bu ödevi tatile kadar hazırlamam gerekiyordu.
    Kafam rahattı , gerekenden erken davranmıştım ve rahat rahat ödevi bitirmeyi planlıyordum.
    ···
   tümünü göster