/i/Tespit

  1. 26.
    0
    gibko akıllı çocuktur lakin en büyük handikapı, küresel çeteyi hatadan münezzeh görmesidir. Zaten referandumla alınabilecek bir başkanlık için, bu kadar büyük bir şova ihtiyaç yoktur esasen. Bu darbe kesinlikle ordu içindeki Feto'cu ve diğer Amerikancı güçlerin kalkışmasıdır. Bunu da ABD'nin izni ve emri ile yapmışlardır. Ancak hesap edemedikleri, Erdoğan ve iktidarın diğer üyelerinin bu kadar cesur davranmalarıdır.

    Evet mantık icabı hiçbir aklı başında insanın havada düşman uçakları varken, havalanmaması gerekir gibi duruyor. Ancak hem cesaret hem de, yerin havadan daha az tehlikeli olmaması (40 bordo bereli, Erdoğan'ı, infaz etmek için hava indirme ile kaldığı yere hücum ettiler) ve esas itibarı ile inancından kaynaklanan bir fedailik durumu neticesinde bütün hesapları alt üst etmiştir. Ayrıca milletin ve askeriyedeki kahramanların direnişi de oyunun bozulmasında çok büyük etken olmuştur.

    Ben, darbe girişiminin illaki istihbar edildiğini de tahmin ediyorum. Yapılan çok kritik müdahaleler ile bu darbe girişimini işlemez hale getiren de Ülkenin istihbarat birimleridir. Bir şeyler oldu ve kalkışma cuntanın planlandığı esas vakitten erkene alınmak zorunda kaldı. Sonuç itibarı ile de sıçtıkları tak ellerine yüzlerine bulaşmış oldu.
    ···
   tümünü göster