/i/Devlet

  1. 1.
    +47 -9
    Darbeyi rte karşıtı olduğu için reddeden bir kısım var, aşağıya bir entry daha yazacağım orada onlara birkaç lafım var.Bu iş siyaset değil.Ülkeler arası mesele.

    Darbeyi okumaktan bıkanlar Gelişim bölümünü atlasınlar biraz uzun zaten.

    Taraflar:ABD(FETÖ aracılığıyla) X TC Hükümeti
    Taktik:Böl, parçala, yönet!
    Yol:Darbe(FETÖnün ağzından yatakta basılacaklar şafakta asılacaklar)
    Amaç:Türkiyede ABD kuklası devlet oluşturmak(tıpkı rusyaya tehtit oluşturmak için kurulan AB gibi)
    Sonuç:Başarısız.
    Olabilecekler:Türkiye-ABD arası gerginlik, Türkiye-Rusya, iran,Çin yakınlaşması.
    Kritik kişiler/kurumlar:FETÖ,ABD Yanlısı komutanlar, Yurtta Sulh Konseyi,Davutoğlu(Ters Hareket???[istemsiz yapıldığı kanaatindeyim.]) X MiT,RTE,ORG. AKAR,ORG.Ümit Dündar ,Astsubay Halisdemir, Binali Yıldırım.

    ---Darbenin özeti okumaktan bıkanlar okumasın *
    Gelişim özet:Darbe ileri bir tarihte planlanmıştı. Darbecilerden birkaçı tespit edilmiş mit operasyon planlamıştı.Bu plan MiT içindeki FETÖ aracılığıyla sızdı. Darbe erkene alındı.1 gün öncesinde Fetö içi haber verildi. istihbarat hedef şaşırtmış oldu.O gün darbe beklenmiyordu. Tayyibin sarayda olmaması avantajdı hemen değerlendirildi.(Sarayın hem hava savunması var hem karadan sıkı korunumu var kısacası helikopter yaklaşamıyor.)Saat 3 te yapılacak darbe için tankların o saatlerde yüklenmesi gerekiyordu.Bu yüklenmeyi haber alan MiT teyit edip yeni haberi makamlara verdi. Yine bu haber sızdı. Genelkurmay tank ve uçak hareketini yasakladı sızan haberi darbeciler teyit etmiş oldu. Hemen harekete geçmek zorunda kaldılar yoksa yollar kapatılacaktı. Hemen harekete geçilmesine rağmen bir kaç yol tıkandı bir kaç tank çıkamadı. Cumhurbaşkanına önceden haber gitti ve asker gelmeden MiT tarafından çıakrıldı.RTE gittikten sonra gelen bordobereliler ve 3 helikopter rtenin çıkmasını beklediler, çıkmayınca bombaladılar sonra içeri girdiler.rte bulunamayınca sekreteri esir alındı.rte 3 yolcu uçağı ile birlikte kod değiştirerek yolcu uçağı olarak iniş yaptı. MiTin rteyi korumak için 2 tane asker içine sızmış üyesine F-16 ile koruma emri verdi.(Askere güvenmek imkansızdı gelenler darbeci olabilirdi.)rte gelene kadar tanklar halk tarafından çıkarıldı. Havaalanı personelinin kule Darbeci çıktı ışıkları kapattı. Pilot riskli bir şekilde ustaca iniş yapmayı başardı. Kendisinin sokaklarda olması halkı cesaretlendirdi halk iyice sokağa çıktı, başedilemeycek güçte olunca darbe başarısız oldu.
    ---

    iade:Yunanistanın muhtemelen iade etmesi, FETÖye verilen son şanstı yine başarısız oldu,ABD bu durumdan hoşnut değil, devrik lider konumunda ancak FETÖ son bir şans daha istiyor.ABD artık işim bitti senle derse bırakılır ama hala türkiyede güç olduğu hissedilirse bırakılmaz.

    Kritik Hatalar:
    Ahmet davutoğlu X Rus Uçağı düşürülmesi.(bunu fetöcü(ABDci) pilotlar da vurmuş olabilir zorunlu olarak türkiyeyi abd tarafına çekmek için)ABD yanlı izlenim takınıldı, rusya-türkiye arası gerildi.Tam bir stratejik hata. Enver paşaın gemilere türk bayrağı çekip rusyayı bombalayıp 1.dünya savaşına almaya yanında girmemizimi amaçlamasına benziyor.Ama burda ABD tarafından ele geçirilme var güçlenmemize izin evrme değil sömürge devlet gibi askerlerimiz kullanma amacı var ilerki savaşlarda.[RUSYA-ÇiN-iRAN gibi devletler artık bizim gelişmemiz için çaba göstereceklerdir.ABD gibi sömürge gibi veya kukla devlet gibi askerlerimizi savaşlarda harcama olmaycak iRAN ve Rusya gibi nükleer güçte zirve olan ülkeler hemen türkiyede nükleer güç oluşturtmaya başlayacaklar. Süpergüç olmak için ana kural nükleer silahının olması bunu yıllarca engelleyen ABD şimdi ne yapacak?Bu konuda fikrim yok,ama ABD dost isteseydi biz o tarafta olmayı istemiştik. Kullanıldığımızın farkındayız. Olucakalrı tahmin etmek de güç değildi.]Davutoğlu Görevinden alınarak bu kararın türkiyenin değil kişisel olduğu izlenimi verilmeye çalışıldı.(Davutoğlu direk biz vurduk diye açıklama yaptı hadlerini bildiririz gibisinden komik açıklamalar yapmıştı.)
    MiT içindeki FETÖ yapılanması. Darbeyi daha başlardayken ezmeyi engelledi, tankların çıkışları kapatılamdan darbe başlatıldı.
    RTE ve yakınındakilerden Genelkurmayın yaverine kadar herkesin ajan olup bunların temizlenememiş olup tespit bile edilememiş olması. Yaver Genelkurmaylığı nasıl dinlediklerini itiraf etti. Dinlenme cihazı aramalarından ise önceden haber aldığını ve o günler cihazı koymadığını itiraf etti. Yani dinleme cihazını arayanlarda dinleyenlerde FETÖ(ABD).Yıllardır hep denirdi ABD den gizli tek birşey yapamıyoruz her şeyi biliyorlar dinliyorlar diye hepsi gerçekmiş ama ABD siliniyor devletten.
    Geçmişteki Anlaşılan Olaylar:israilin Türkiyeden özür dilemesinin sebebi belli oldu.israilin son olarak türkiyeye tazminat ödemesi de aynı şekilde.Son günlerdeki Rusya-israil yakınlaşmasıyla birlikte Türkiye ile ilişkileri de düzelttiler.Türkiyenin bu safta yer alması için israilden şartı bunlardı ve bunlara israil uydu.Türkiye-Rusya yakınlaşması uzun zamandır sürüyor.FETÖye açılan savaş aslında ABDye açılmıştı.Darbe eyleminin sebebi ise Rusya ile yakınlaşan Türkiyeyi alt edip başa ABD yanlılarını ve direk ABD olan FETÖyü getirmekti.
    Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ve TOKi projesi ise oy kampanyası olmadığı ve bu oya zaten ihtiyaçları olmadığı büyük ihtimaller kapsamında.Bu Suriyenin Türkiye ile barışma konusundaki şartıymış.Türkiyenin iyice Rusya taraf belirtmesi darbeyi geliştirmede büyük etken ABD türkiyedeki uzantısına Darbe emri verdi.Ancak şu anda Türkiyedeki ABD ajanları temizleniyor.(Bu da kritik hata gibi gözüküyor)

    EDiT:Gelişmeler geldikçe dediklerim tutmaya başlıyor.Buyrun:
    http://www.sozcu.com.tr/2...ar-da-tutuklandi-1321364/

    EDiT:Son bilgilere göre yukarıda rte yi çıkaran MiT değil üst akıl ve direk devlete çalışanlar tarafından yapıldığı izlenimi çıkıyor.MiT bu konuda tam muamma.

    EDiT:Boşluk ekledim biraz *
    ···
   tümünü göster