/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 74201.
    +1
    bölüm 3 megolomani:

    ---
    ahzab suresi 50. ayet
    ey peygamber! biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini peygamber’e bağışlayan, peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.
    ---

    hemen bir sonraki ayete bakalım:

    ---
    ahzab suresi 51. ayet
    onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur.
    ---

    sıkılırsa kestirip atabiliyor. canı isterse yine alabiliyor. bak sen şu allahın işine!

    ---
    mücadele suresi 12. ayet
    ey iman edenler! peygamber ile başbaşa konuşacağınız zaman, başbaşa konuşmanızdan önce bir sadaka verin.
    ---

    ayetin devamında gücünüz yoksa vermeseniz de olur yazıyor.

    ---
    ahzab suresi 53. ayet
    ey iman edenler! yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. yemeği yiyince de hemen dağılın. sohbet için beklemeyin. çünkü bu davranışınız peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir. allah’ın resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikahlamanız ebediyyen söz konusu olamaz.
    ---

    sadece şu ayet sözüm ona indiğindeki manzarayı düşünerek bile ateist olunabilir:

    yemekler de güzelmiş elinize sağlık
    - beyler ayet geldi gitmenizi rica edeceğim
    nası yani noluyor?
    - ya ayet geldi işte yemekten sonra sizin burdan gitmeniz gerektiğini söylüyor. hadi lütfen rica ediyorum
    abi kovuyo musun bizi?
    - valla ben de istemezdim ama ayet işte hadi güle güle
    canın sağolsun abi.

    bölüm 4 suç ve ceza:

    ---
    maide suresi 38. ayet
    yaptıklarına bir karşılık ve allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin.
    ---

    baklava çalana 8 yıl veriyorlar diye ağlamayın beterin beteri islamda var.

    ---
    nur suresi 2. ayet
    zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.
    ---

    bi de halk izleyecek bunları öyle mi?

    ---
    bakara suresi 230. ayet
    eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. (bu koca da) onu boşadığı takdirde onlar (kadın ile ilk kocası) allah’ın koyduğu ölçüleri gözetebileceklerine inanıyorlarsa tekrar birbirlerine dönüp evlenmelerinde bir günah yoktur.
    ---

    üç kere boşayıp üstüne geri alıp karıyı maymun ettikten sonra hala akıllanmadıysa ceza olarak kadını bir hödükle evlendiriyoruz ki aklı başına gelsin. ben böyle bi anlam çıkardım bu ayetten. heralde başka da mana çıkmaz.

    ÇEViRiLER DiYANETTEN KOPYALA YAPIŞTIR YAPILMIŞTIR. iYi GÜNLER
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster