/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +35 -1
    Ekşinin modu kısa bir iş görüşmesini takiben ve test (entry girme) yaptıktan sonra sirkana şunu söyler:

    ” – işe kabul edildin, bana e-mail adresini ver, sana başlama tarihini ve getireceğin evrakları bildireceğim.”

    Sirkan boynu bükük bir şekilde bilgisayarının ve tabii ki e-mailinin olmadığını söyler.

    Ekşinin sahibi bu durumda yaşayan birisi olarak düşünülemeyeceğini ve yaşamayan birisini de işe alamayacağını yüzüne vurur. Sirkan ne yapacağını bilmez ve kırgın bir şekilde ve cebinde sadece 10TL ile dışarı çıkar. Sigara almak ister ama parası yetmez.

    Pet shopa gidip 1 tane baykuş almaya karar verir , parası olmadığı için baykuşu çalar ,kapı kapı dolaşarak baykuşu satar ve sermayesini iki katına çıkarır. Bu işi üç kere daha yapar ve sermayesini 160 TL'ye yükseltir.
    Artık bu şekilde yaşdıbını devam ettirebileceğine kanaat getirir. Her sabah evinden biraz daha erken çıkar ve daha geç döner.

    Her gün parasını katlamakla meşguldür. Kısa bir zaman sonra bir blog kurar, daha sonra bunu bir web sitesiyle değiştirir. Bir süre sonra bir inci sözlüğün sahibidir artık. 5 yıl sonra adam Türkiyenin’nin bill gatesi olmuştur.

    Artık kendi geleceğini düşünür ve bir moda başvurur. Görüşmenin sonunda mod teklifini göndermek üzere e-mail adresini ister. Sirkan e-mail adresinin olmadığını söyleyince mod şöyle der:

    ” – Çok tuhaf, bir e-mailiniz olmadan böyle bir site kurmuşsunuz, hele bir de e-mailiniz olsaydı ne olurdunuz kim bilir..”

    Sirkan düşünür ve şöyle cevap verir : ” – Ekşide üye olurdum.”
    ···
   tümünü göster