/i/Yardım

  1. 1.
    +111 -7
    evet beyler malum celp dönemi.. gidecek panpalara askerliğimizi yapmış olanlar bir-iki tavsiye verelim işlerine yarasın..

    + birliğinize zamanında hatta olabildiğince erken katılın. ilk katılanlardan biri olursanız hatta acemilik sonrasında ödül veriliyordu bizim birlikte.. neyse böylece iyi konumlu yatak ve iyi dolabı kaparsınız. gene aynı şekilde ayağınıza uygun bot, kıyafet vs bulma şansınız çok yüksektir. sona kalan dona kalır unutmayın.

    + bot tabanlığı mutlaka edinin.. özellikle nöbetlerde min 2 max 4 saat ayakta duracağınızdan dolayı ayaklar gibi tutar. benim önerim slikon taban alın. ben çok rahat etmiştim.

    + kimse ile münakaşaya girmeyin. kimse ile de ense tokat züte parmak kıvdıbına gelmeyin.. bir ağırlığınız olsun ama öyle dayı gibi takılmayın. giberler..

    + devrecilik çoğu yerde vardır.. mıntıkayı, temizliği, angarya işleri siz yapacaksınız. ne zamana kadar bir alt devreniz gelene kadar. çay da dem askerde kıdem demişler.

    + kendi devreleriniz ile iyi geçinin. birbirinizi kollayın

    + başlarda kendinizi bir göreve geçirmeye bakın yoksa nöbet ağacı olabilirsiniz. ben onbaşıydım. birliğim ve komutanlarım da iyi olduğu için rahat etmiştim. çok büyük bir birliğe gitmiyorsanız yazıcılık ve revircilik iyi görevlerdir. koğuşçuluk zordur ama karışanı edeni yoktur.

    + bol miktarda don, atlet, çorap zütürün. sonra topluca bunları dışarıda yıkatırsınız. çorap için 10 tanesi 4-5 liraya satılan askeri malzeme satan yerler falan var. onlardan alıp kirlenince atıyordum ben.

    + pudra zütürün.. önümüz sonbahar ama daha agustos ayı var. özellikle güneye çıkan panpalar pudra zütürsün mutlaka. çünkü giyilecek olan kamuflaj sıcak ile birleşince pişik yapıyor fena. pudra hayat kurtarır.

    + çok değişik tiplerle karşılaşıcan.. adam yaralamaktan sabıkalı olanından tut, madde bağımlısına, ağır pgibolojik sorunları olanından kendini jiletleyen apaçilere kadar.. bunlarla merhaba merhaba dan öteye geçmemekte fayda var. moralini bozma 6 ay sadece.

    + sadece askerde karşılaşabileceğin bir sürü olay yaşayacaksın. yağmur yagarken çim sulanması veya halata ceza verilmesi gibi.. şaşırma. sorgulama.. denileni yap sadece. dik başlı olma komutanlara karşı. giberler.

    fazla uzamasın hadi.. içine girince alışıyorsunuz zaten.
    ···
   tümünü göster