/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    bak panpa öncelikle dil zaten türkçeydi okuma yazma bilen yüzde 3'lük bir kesim vardı. şeriat konusu ise bu gün kadınlar sokakta dolasabiliyor araba kullanabiliyor ise laiklik saesindedir. laiklik demez ki dinsiz olun sadece baska insanlara dayatmayın der yardımcı olduysam ne mutlu bana.
    ···
    1. 1.
      0
      kardeşim iyi hoş diyosunda sen anlamadın galiba adam islamcı dedim ben sana bunları desem boş olur çünkü istese cumhuriyet yerine osmanlı devleti yapabilirdi isminiyani değiştirmezdi veya allahın kurallarını bozmazdı bu tür şeylerden anladın mı
      ···
    2. 2.
      +1
      Atatürk türkçü ve cumhuriyetçi bir insandı.Son 150 yılda gelen beceriksiz padişahlar da yeni devlet kurmasına iyice ortam hazırladı. Osmanlı gibi her halktan bir devletin devam edemeyeceği zaten belliydi. Onun yerine adı Türk dili Türkçe olan bir devlet kurdu ne var bunda? bana bi açıklasana. Allahın kurallarını bozmak derken? halifeliği kaldırdığı için mi bunu söylüyorsun. Güldürme gözünü seveyim.O zamanki din adamlarının yaptığı faaliyetlere bak bakalım. Halifeliği zaten kimse takmıyordu artık etkisiz bir mevki olmuştu ki zaten egemenlik ve cumhuriyete aykırıydı. Allahın kurallarını bozmak gibi bir durum yok.
      ···
      1. 1.
        0
        iyi açıklama
        ···
      2. 2.
        0
        Haklısın kardeşim iyi bir düşünceydi
        ···
   tümünü göster