/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +5
    statları güce verip 12'ye tamamladın oyuna başladın ve tüccarın verdiği görevleri yaptın buraya kadar tamam.
    daha sonra yapacağın şey toplayabildiğin kadar adam toplamak. herhangi bir krallığın topraklarında oradan derebeylik teklifi alana kadar dolaşın. geçimi sağlamak içinse başka bir krallığın köylerini hiç çekinmeden yağmalayın, ne de olsa derebeyi olunca krallığın ilişkisi neyse senin ilişkin de o oluyor.
    level atladıkça belirli bir zamana kadar karizmaya statlayın. ne kadar ordu kapasiteniz var o kadar güçlüsünüz ve ne kadar çok esir alabiliyorsanız o kadar zenginsiniz. derebeyliği süresince de görevleri ekgibsiz yapın ve düşman krallıkların köylerini yağmalamaktan çekinmeyin.
    şehirlerin hanlarında bazı karakterler var, bunları mutlaka yanınıza alın (özellikle lazelit ve artimenneri öneririm) bunlar level atladıkça zeka olarak statlayın ve talime verin. böylelikle ordunuz çok daha hızlı rütbe atlar.
    en az 60'ı en üst rütbede olmak üzere 100'den fazla askeriniz olduğunda ve hatırı sayılır kadar para kastığınızda kralın yanına gidin ve yemininizden feragat edin. daha sonra envantere depolayabildiğiniz kadar yiyecek depolayıp zayıf bulduğunuz krallıklardan birinin kalesini ele geçirip sarayınızı ve devletinizi kurun. bu sırada hepsi aynı anda olmasa da tüm krallıklar eninde sonunda size savaş ilan edecek, fakat dediğim gibi en az 60'ı en sağlam olmak üzere 100'den fazla askeriniz varsa karşınızda 500 kişi olsa bile alırsınız. o 60 askerin en az 40'ının ağır süvarı olmasını öneririm.
    krallığı kurduktan sonra ilk başta tangusai ve nasugei adlı lordlar bağlı bulundukları kergitlere ihanet ederek size biat ederler. siz başka kaleler ele geçirip güçlendikçe kendi kralına ihanet eden derebeyleri size biat etmeye devam eder. bu sırada belirli bir süre geçtikten sonra bazı derebeyleriniz size ihanet etmeye başlar.
    ayrıca tüm krallıklar size savaş açacağı için belirli bölgeyi günlerce korumak zorunda kalabilirsiniz, bu yüzden envanterinizde para ve erzak ekgib olmamalı. yeteri kadar şehir ve kale ele geçirip yeteri kadar soylu size biat ettiğinde artık sıkışıklığınız kalmaz.
    soylularla ilişkileriniz onlara verdiğiniz topraklara bakar, fakat hepsi eninde sonunda ihanet eder. bu yüzden hiç bir zaman onlara şehir ve kale vermeyin, sadece köy verin. şehir ve kalelere askerleri kendiniz yerleştirirseniz daha güvenli. eğer onlara şehir ve kale verirseniz ve ihanet ederse kaçtığı krallığın denetimine giriyor o topraklar. bu da daha sinir bozucu bir şey.
    bu arada statlarınızı karizmaya verin hep. karizmayı fulleyene kadar karizmaya verin. ne kadar çok askeriniz var o kadar iyi.
    başlamanızı önerdiğim krallıklar ise sarranidler ve kergitlerdir. kergitlerin askerleri atlı ve çok hızlı rütbe atlıyor. sarranidler ise okçulukta iyi olmamakla beraber memlük süvarileri çok sağlam. yayaları da oyuna göre ortalamanın üzerinde diyebiliriz. sırf memlük süvarileri için sarranid seçerim ben. svadyanın askerleri hoşuma gitse de svadyalılardan oluşan bir ordu aşırı ağır hareket ediyor. harita üzerinde kaçma ve yakalama konusunda sıkıntılar oluyor bu yüzden.
    ···
   tümünü göster