/i/Tespit

  1. 1.
    +21
    Mühimmat sekip gitsin mi ? Tamam panpa
    2. Dünya savaşında kalmissiniz olm hepiniz. Sekme olayı halledildi amk az araştırın
    ···
    1. 1.
      0
      @1 i savunmuom ama zirh egimli olumca top mermisi seker zirhdan

      ikinci dunya savasindan beri bole
      ···
      1. 1.
        0
        Kimseyi savunmuyom ama top mermisi sekip gitmez zırhı deler. Eğimli yapmak işe yaramaz, zırhın altına yerleştirilenn farklı sistem ile rpg yada top mermisi zırh üstünde sonumlenir. Böyle olmasaydı rpg ler eğimli bile olsa zırhı deler içeridekileri yakardı.

        Kaynak:aselsan stajyer muhendis
        ···
      2. 2.
        0
        Zırhın üzerindeki parçanın mermiyi sönumlemesi ayrı merminin eğimli zırhdan sekmesi ayrı.

        ikinci sunya savasın sovyet cephesine saldıran SS subaylarının raporlarında tanklarımızın mermilerin yarısı sovyet tanklarının zırhında patlamadan sekiyor deniliyordu ki bilidigini sanıyorum egimli zırh faha korunaklıdır örnegin atıyorum 20 mm egimli zırh 30 mm düz zırhla eş değerdir. Bunun fışında nazi ordusuna bakarsan tanklar düzdür örnegin tiger.

        Kaynak: SS subaylarının notları
        ···
      3. 3.
        +1
        tanklar 2.dünya savasınn en etkili silahıydı. fakat günümüzde pek etkisi kalmadı. örneğin körfez savasında abd ordusu savaşa girmeden önce f16larla ırak tanklarının çoğunu savaş dışı bıraktı. yani söylemek istediğim, avrupayı 100 sene geriden takip ediyoz. adamlar tiger sherman t34 gibi verimli tanklar yapmışlar ama şimdi hepsi hava araçlarına önem veriyolar. bizde günümüzde tank yapana kadar iyi hava savaş aracı yapmalıyız.
        ···
      4. 4.
        0
        Panpa kara kuvvetleri her zaman olacak ama bir yeri havadan saldırarak ele geçirsen bile karadan da askerler girip güvenliği sağlamalı işte o zamanda tank lazım olur ne olacagı belli olmaz ayrıca israilin demir kubbe hava savunma sistemini bilirsin dünyanın galiba en iyi hava savunma sistemiydi. Zaten deilse bile biliosunki çok iyi saglam bir sistem. Neyse mesela o h. s. yi geçmek zor o yüzden kara savaşıda lazım en azından demir kubbe sistemlerini yok etmek için radar falan yani tank lazım bilionki merkavada iyi bir tank yani sonuçta ki tam baglayamadım ama demek iatesigimi anlamışsındır hava kuvvetleri gğnümüzde çok önemli fakat kara kuvvetleride feride kalmamalı ama haklısın çok iyi savaş uçakları helikopterler awacs lar ne bilim bunlar dışında nükleer denizaltı ve uçak gemileri üretmeliyiz bunlarda çok önemli
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      0
      Bende savunmuyorum ama doğru söylüyor.
      ···
    3. 3.
      0
      işye aradığım cevap bu dıbına kodumun malları bikgisayar oyunlarından iki tak öğreniyo kendini mühendis sanıyo bi de utanmadan ASELSAN mühendisleriyle sidik yarıştıryo. Dalyarak
      ···
    4. 4.
      0
      Taş atıyoz sanki sekiyo aq
      ···
    5. 5.
      0
      Adam hakli artik AP turu mermi kullanilmiyor heat turu kullaniliyor
      ···
    6. 6.
      0
      Helal panpa
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster