/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 26.
    +10
    Bir hafta öncesi – Kongoya gelen UH-1 helikopteri

    Gürültüden bağırmak zorunda kalan yüzbaşı Wills artık boğazı acıyarak anlatmaya devam ediyordu. Grubun Kongolu direnişçilerle birlikte Kinsaşha da olduğunu biliyoruz. Bizler hükümetin desteklediği tarafa ineceğiz bir saat içinde. Ama dikkatli olun kimin kimden olduğunu anlamak çok zor. Silah ve cephaneyle beraber bizim içinde hazırlanan iğneleri unutmayın. Clark girdi söze. Yüzbaşım bunu savaşa değil kadınlara giderken anlayacağız zaten ne kadar etkili olduğunu. 3 gündür yapıyorum gözüme uyku girmedi. Artık ilaçtan mı yoksa afrikalı kadınların hayalinden mi bilemiyorum. inmeye az bir vakit kala komutan ve diğerleri birer iğne daha yaptılar. Wills in aklında 1 yıl önnce Vietnam da kaybettiği kardeşi vardı. Kendisi de gitmişti hatta helikopterdeki ekibiyle beraber çağıralana kadar savaşın sonuna kadar orada olacağını düşünüyordu. Kardeşinin ölümü onu kin tutmaya değil ne için savaştığını sorgulamaya yöneltmişti.
    Helikopterin gürültüsüyle aklından süzülenler birbirine karışıyordu. Sahiden ne için savaş veriyordu. iyi bir asker ve iyi bir komutandı. Ama artık daha fazla ceset görmekten bıkmıştı. Bir asker kendi ülkesi için savaşmalıydı. Önce Vietnam şimdi de Afrika ne işi vardı buralarda.
    Kafasındaki bu sorularla indi demir kuş. Pentagonda aldıkları birkaç günlük brifingler sayesinde hem nereye indiklerini hem de bu coğrafyayı çok iyi biliyordu. Şu an için istediği aslında hepsinin istedikleri aynıydı. Sıcak bir duş ve biraz rahatlama. Silah sesleriyle geçen son dönemlerinden sonra hepsi burada az da olsa rahatlamayı düşünüyorlardı. Ve afrikalı kadınlar hepsinin hayallerinin bir köşesinde yer etmişti.
    ···
   tümünü göster