/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +105 -82
    Beyler bu iki adamı kıyaslayanın cidden futbol bilgisi yoktur.

    Fenerbahçeli olabilirsin ama alex hagiden iyi futbolcu dersen futbol bilgin yok demektir kusura bakma.

    buda burda kalsın https://www.youtube.com/watch?v=lxDr3CGFvyY ayhan özetlemiş

    Öncelikle kariyerlere bakalım ; (Hagiden başlayalım)

    http://www.imgim.com/3082incig4663471.png

    gördüğünüz gibi barcelona real madridin olduğu kariyerlerdir.
    Altyapıları geçiyorum Steaua Bükreş ile şimdiki adıyla şampiyonlar ligi ikinciliği, uefa süper kupa ve fifa dünya kulüpler kupası ikinciliği kazanmıştır, Juventus, Liverpool, Chelsea ve özellikle AC Milan gibi takımlar kadrosuna katmak için hayli uğraşmıştır fakat komünist rejimi nedeniyle transfer gerçekleşememiştir.1990-1991 sezonunda komünist rejimin değişmesinin ardından Hagi 25 yaşında ispanya'nın dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'in çabaları sayesinde, Romanya'da dönemin bonservis bedeli rekorunu kırarak bu kulübe transfer oldu.

    ilk seneler yeterli süre bulamama,kötü performans derken takımdan ayrılması istenmiştir fakat son bir şans isteyen hagi o sezon iyi bir performans sergilemiştir, takımı son hafta şampiyonluğu kaptırmıştır ve sözleşme uzatmak isteyen real madridi reddetmiştir.
    italyaya gidip ordada birkaç senenin ardından brescia daki hocasıyla beraber barcelonaya gitmiştir. Fakat burada hocası cruyff ile anlaşamayınca yedek olarak maçlara dahil olmuştur fakat o senede bile 11gol 10 asist ile oynamıştır ardından galatasaraya trasfer olmuştur ve kupa koleksiyonuna galatasaraydada devam ettirip kariyerini sonlandırmıştır.

    Ayrıca Cruyff bir açıklamasında "bu sene dünyanın en iyi futbolcusu tartışmasız Gheorghe Hagi'dir" demiştir. ( 1994 yılında Amerika'da yapılan Dünya Kupasında ve ardından barcelonaya transfer olmuştur.)

    Şimdi ise Alex'e bakalım ;

    http://imgim.com/image/7565incil8475974.png

    Beyler kusura bakmayın haginin yanında küçük düşürmek istemem fakat yazacak çok fazla şey yok size özet geçeyim alex fenerbahçenin en iyi oyuncularından biridir, en iyi yabancı oyuncusudur fakat alexin adı türkiyenin dışında duyulmamıştır kimse kusura bakmasın bana yok ronaldinho şöyle dedi rıdvan böyle dedi demeyin bana kanıtları gösterin bunu söylediğine dair.

    Not: Bu iki oyuncunun kıyaslandığı tek yer türkiyedir ki buda ülkenin futbolla ilgili yetersizliğini gösterir ulan yazarken ben yoruldum hagi yi sen nasıl bu ikisini kıyaslarsın .

    EDiT: Ulan okuyun diye yazdım 1dk olmadan 5suku 5 cugu ne ahahhaha
    ···
   tümünü göster