/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -1
    Geçmişte birçok güçlü silah vardır. Bende bunlardan en önemlilerini listeledim. Umarım hoşunuza gitmiştir.



    1) Savaş Topu



    Savaş topları ilk çinde kullanıldı ve sonra araplara sonrada avrupaya sonrada tüm dünyaya yayıldı. Avrupada ilk kez Yüzyıl Savaşlarında kullanılmıştır. Müthiş bir zarar verme potansiyeline sahip hele ki kuşatmalarda çok işe yarıyorlar. Meydan muharebelerinde ise toplu katliam yapmanızı sağlıyor.





    2) Rum Ateşi



    Bu silahı ilk antik yunanlılar tarafından Pers işgaline karşı kullanılmış ve Pers donanması ağır hasar görmüştür. Ayrıca Bizansda bu silahı islam devletiyle ve Emevilerle yapılan deniz savaşlarında kullanmıştır. Suda yandığı gibi karada da rahatlıkla yanabilmektedir. Su dökülünce sönmemekte, tersine alevi artmaktadır.





    3) Kızgın Yağ



    Düşünsenize bir askersiniz önünüzde bir kale var ve o kaleye tırmanıyorsunuz sonrada kafanıza kızgın yağ döküyorlar adamı saniyesinde mahveder bu. Yağ olmadığı zamanda kum ve su gibi kaynatması kısa süren diğer maddeler de kullanılabiliyormuş.





    4) Tırpanlı Atlı Araba



    Bu araçları ilk kullanların Persler ve Mısırlılar olduğunu ileri atan bazı iddaalar mevcuttur. Tırpanlı at arabaları kabinin her 2 yanında keskin bıçakların olduğu bir savaş arabasıydı. Tek yapması gereken kalabalığın içinden hızlıca geçmekti. Sonrasında bıçaklar sayesinde kimi düşman ortadan ikiye yatay bir şekilde ayrılıyor kimi düşman ise ağır yaralar alıyor.





    5) Vebalı Cesetler



    Eskiden bir kale fethedilmek istendiğinde kale bir türlü düşmediğinde çare olarak vebalı cesetleri kalenin içine ve içme sularına atarlarmış ve böylece kaledekiler vebadan dolayı direnemeyip pes ediyorlarmış.





    6) Tatar Yayı



    Türkçede Tatar yayı denilmesinin nedeni; bu yayın anavatanı olan Çin'den Orta Asya Türklerine geçmesi ve bu şekilde Kırım Hanlığı'na ulaşmış olmasıdır. Tatar Yayı kundaklı yayların büyük ve çelik ok atan versiyonudur. Büyüklüğü ve çelik oku sayesinde çok daha güçlüdür. Savaşlarda kolay bir şekilde düşmanın profesyonel askeri birliklerini alt üst edebiliyordunuz.





    7) Gürz



    Yakın çatışmada kullanılan, üzerinde boğumlar olan ve bir ucu öbüründen çok daha kalın bir silahtır. Ağır zırhlı düşman birliklerini yenmek için en ideal silahlardan birisidir.





    8) Boğa Dikeni



    Boğa dikeni, 2 ya da daha fazla çivi gibi sivri cismin birleştirilerek sivri ucu yukarı bakacak şekilde kullanılan bir silahtır. Sivri bölgelere zehir sürülür ve böylece basan kişinin zehirden ölmesine neden olurdu. En son Vietnam Savaşında kullanılmıştır.




    NOT: Eğer bir yanlışım varsa yazın panpalar düzeltirim.
    ···
   tümünü göster