/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +5
    Helal et
    Vay amk sala 20 madde yazmış bide kaç gün uğraştın bu entry için?Bu yazdıklarının çoğu kulaktan duyma bilgiler. Atatürk'ün yaptığı kötülükler falan yazdın internete sonra da karşına çıkanları buraya yazdın herhalde.Önce o yazdıklarını neden yapmış bi onu araştır zaten çoğu yalan da.Peki halkı öğrensin diye Kuran'ı kendi parasıyla Türkçeleştirdiğini biliyor musun Atatürk'ün?
    "ilk olarak Kuran’ın dilimize çevrilmesini emrettim. Bu da ilk defa olarak Türkçe‘ye çevriliyor."
    Dinsiz dediğiniz adamın son sözünün Aleykümesselam olduğunu biliyor musun?Sen oy verdiğin adamın dindar olduğunu sanıyorsun fakat o dindar değil dincidir bu ikisinin arasındaki farkı da bi öğren. Tüm devrimleri islama aykırı yazmış bir de.Atatürk çağdaşlaştırmıştır ülkeyi devrimleriyle. Eğer yapmasaydı şu an ülke ne durumda olurdu bilemem. Anlarsan bu sözünü oku:
    "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."

    Sana ne söylesek burda bildiğini okursun, araştırmazsın.Allah'ın verdiği aklı kullan biraz.

    Bu sözü de anlayana:
    "Bütün zorba hükümdarlar hep dini alet edindiler; Hakiki ulema, dini bütün alimler hiçbir vakit bu zorba hükümdarlara boyun eğmediler. Fakat gerçekte alim olmamakla beraber, sırf o kılıkta bulundukları için alim sanılan, çıkarına düşkün haris ve imansız bir takım hocalar da vardır. Hükümdarlar işte bunları ele aldılar ve işte bunlar dine uygundur diye fetva verdiler. Gerektikçe yanlış hadisler uydurmaktan çekinmediler. Gerçek ve imanlı ulema her vakit her devirde bunların kinine hedef oldu."

    "Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasde ve fiile dayanan taassupkar hareketlerden sakınıyoruz."
    Ne güzel söylemiş bu sözünde bir kimsenin başka bir kimsenin dinine karışmaya hakkı yok diyor yani. Kimse başka biri için ibadet etmiyor.

    Son olarak bu sözünü paylaşıp gidiyorum:
    "Türkiye Cumhuriyetinde herkes Allah’a istediği gibi ibadet eder. Türk Cumhuriyetinin resmi dini yoktur. Türkiye’de bir kimsenin fikirlerini, zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilemez"
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Son maddeyi unutmuşsun
      21-böyle vefasız gençlere neden bu ülkeyi emanet ettin yazık amk hayıf bunlara bu ipnenin dediği gibi neden çocuk yapıp ülkeyi ona vermedinki neden hocaların sadece vatanını ihanet edeni astinki hepsini assaydın neden din ve diyanet isleri kurumunu kurdunku ne gib yiyorlarsa yeselerdi kim salatalığım var derse tuz alıp koşuyorlar amk salakları
      ···
   tümünü göster