/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 151.
    0
    Bak şimdi konuştuğumuz dil bi kere arapça değil amk osmanlıca diye ordan burdan karıştırılmış bir dil. Okuma ve yazı dili farklı insanların nerdeyse hiçbiri okuma yazma bilmiyo. Aynı zamanda tamamen latin alfabesi değil x q falan yoktu(artık var niye sokuyolarsa dıbına koduklarım) ve de ş ç ı gibi harfler konuşmamızda ihtiyacımız olacak göktürk alfabesi baz alınarak üretilmiş harfler çünkü arap alfabesi konuşma dilini tam olarak karşılayamıyodu.

    Ezanın türkçe okunamayacağını nerden öğrendin? insanların anlaması daha iyi değil mi? Farkında değilsiniz ama siz de museviler gibi dini gönderilen toplumla özleştiriyosunuz. Dinin dille alakası yoktur. Anladığın dili kullanman gerekiyo. Arapça harfleri öğrenip anlamadan okumak "okumak" sayılmaz

    Fatih Sultan Mehmet vakfiyesi her neyse bilmiyorum şimdi fazla yorum yapmayacağım osmanlı düşmanı falan değilim saygım var ama onun öyle demesi doğru olmak zorunda diye bişey mi var? Lanet olsun diyosun beddua doğru bişey mi peki?

    Alim dediğin kişiler kuru sıkıyla üstüne ateş edilip bir şey olmayınca bunu imana bağlayıp insanların gözlerini boyayanlar.
    ···
   tümünü göster