/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 126.
    0
    bir çocuğun haftada 40 saat ders alması, günde 8 saat okulda kalması anldıbına gelir. 6 saat ders çocuğu yeterince yormazmış gibi gençlerin, çocukların fiziki, manevi dayatmalar altında okuması çileden başka bir şey değildir. Günde 6 ya da 7 saat ders alan anadolu lisesi öğrencileri alan dersleriyle uğraş halindeyken imam hatip lisesi öğrencileri bunlara ilaveten dini içerikte derslerle boğuşuyorlar. Anadolu liselerinde daha bilimsel temel atılamazken daha yoğun programlı bu imam ve hatip yetiştirme amacıyla oluşturulmuş liselerde okuyanların ne din ne de bilim konusunda yeterli eğitimi almaları mümkün değil.

    Sistemin kendi içerisindeki çarpıklıkları öğrenciye daha yoğun çalışma olarak fatura ediliyor. Bu yoğunluk bir kaç istisna dışında öğrencilerde tembellikle ya da başarısızlıkla sonuçlanıyor. "Ben yaptım, oldu" demişsin de evladım, tek imam hatip lisesi mezunu sen misin?

    istisnalarını tenzih ederim, imam hatip liselerinin büyük çoğunluğu topluma sorunlu bireyler yaratıyor. Dönemin düz liselerinden daha beter haldeler. Bilim değil cehalet saçıyorlar. ideolojikler, siyasîler, karman çormanlar...

    imam ve hatip yetiştirme niyetindeyse devlet bir zahmet üniversitede versin bu eğitimini. Herkes adam gibi bilim öğrensin.
    ···
   tümünü göster