/i/Tespit

  1. 1.
    +56 -4
    ilk olarak yazar tarafından hikayenin 4-5 partta bitirileceği fazla uzatılmayacağı söylenir. Fakat ne ilahi hikmetse zırt pırt işi çıkar, erken yatmak zorundadır ya da işi vardır.. Anlayacağınız bir bahane bulur ve daha fazla okunsun şuku alsın diye bilerek geciktirir.

    Olay genelde köylerde geçer. Gece mezarlıktan tuhaf sesler gelmektedir ya da mezarlıktaki ağacın kabuğunda, mezar taşında vs arapça birşeyler yazmaktadır. (Enemy spotted)

    Yazar bu yazıları merak eder ne anlama geldiğini bilmek ister. Mutlaka ama mutlaka o çevresinde o işlerden anlayan birileri vardır.. (Need backup)

    Yazar ertesi gün bilir kişiye danışmaya karar verir ve o gece uyurken(ne ilahi hikmetse) rüyasında annesinin, babasının taşşaklarını elektrikli testereyle ortadan ikiye ayırdığını, sol taşşağını Edirne’ye sağ taşşağını da Van’a yolladığını, yannanı da babasının ağzına tıkayıp tavana astığını görür. Sabah ezanıyla birlikte kan ter içinde uyanır.

    Yazar sabah kalkınca bilir kişiye gider durumu anlatır (Reporting in). Bilir kişi mezarlıktaki arapça yazıyı okur. Sonra yazarın veya bilir kişinin evine gidilir, bir karışım hazırlanır. Karışımın içinde kurbağa bacağı, koyun kellesi, kömüş yannanı (tövbe estağfurullah), keçi boynuzu incik boncuk malzemeler vardır. Bilir kişi bu karışımı arapça sözlerle okuyup üfleyerek yazara içirir. (Get in position and wait for my go)

    Ertesi gün yazar mezarlığa gider ve arapça yazının kaybolduğunu, mezarlıkta gölgelerin veya yılanların dolaştığını görür. Bilir kişiyle irtibata geçer. Bilir kişi yazara, onun adına bir felaketin beklediğini, dikkat etmesini söyler. (team, fall back)

    Ardından bilir kişi yazarın evinde kalmaya (veya tam tersi) başlar. Felaket gelmiştir, yazar ölümün kıyısındadır. Fakat bilir kişi son anda okuyup üfleyerek hazırladığı yeni karışımı yazara takviye eder ve felaket son anda önlenir. (Enemy down)

    Yazar ve bilir kişi gündelik yaşamlarına devam ederler.
    ···
   tümünü göster