/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +19 -1
    Temiz kalpli insanlar hiçbir zaman rahat bir hayat yaşayamazlar, çünkü kendilerini başkalarının mutluluğu için feda ederler.

    - Aldous Huxley

    Dh forumdan birisi ezikliğin sebebini buldum sebebi EMPATi diye başlık açmış, alıntı yapıcam.

    "Aşırı empati kuruyorum, hatta o kadar çok yapıyorum ki bunu, karşımda ki kişi için kendimi feda ediyorum.Ben mutsuz olayım, karşımda ki mutlu olsun falan diyorum. Kendimden kötü olanları ezemiyorum, bu yüzden eziliyorum. insanlara kötü davranamıyorum, onların çıkarlarını kendi çıkarlarımdan üstün tutuyorum. Biriyle konuşuyosam onu kaybetmemek için çok dikkatli davranıyorum, kasıyorum. Haliyle insanların gözünde ciddiye alınmayan bir EZiK insana dönüşüyorum. Empati kurmak istemiyorum, hatta tamamen yoketmek istiyorum. Nasıl yapıcam bunu? Nasıl yok edicem?"
    ···
    1. 1.
      +1
      Panpa su durum bu sozlukteki cogu insanda vardir. Acaba daha cok nasil eglendirebilirim? Acaba benden sıkildi mi? Onu nasil memnun ederim? Ama bu isler oyle olmuyor. Karsindaki insana ne kadar deger verirsen o kadar degersizlesiyorsun. Insanlar o iyi duygularini kendi cikarlari icin manipule ediyorlar. Yazilara devam etmeni istiyor ve okuyorum.
      ···
   tümünü göster