/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -3
    Cugu boyleler cok
    ···
    1. 1.
      0
      Nick entry uyumu
      ···
    2. 2.
      0
      helal et.Bunlara inanıp şuku verenler için yazıyorum yoksa cevap verilmeye bile gerek olmayan sorular

      1-Ölmeden önce neyse öyle olacak.Sen sadece koskoca evrenin küçük bir parçasısın. Bilinen evrende trilyonlarca dünya benzeri gezegen var.Bu bir tanrının kanıtı olarak gösterilemez alalen saçmalık cevaplamak bile gereksiz zaten.

      2-7.yüzyılda insanlar kandırılmaya çok müsaittiler, çünkü hepsi cahildi. muhafazid'de insanların duygularını kullanarak sözde Allah adına kendini kral ilan etti insanları tek bir amaç altında birleştirdi ve bir kraldan bile etkili bir şekilde imparatorluğunu yönetti.Bu soru yine tanrıyla alakası bile olmayan bir şey bunlara inanıp şukulayan olmasa uğraşmam bile.

      3-Aralarındaki mantıklı değil ama diğerlerinin bir tık üstünde olan bir soru. Evren mükemmel değildir her saniye evrende milyarlarca galaksi, yıldız oluşum aşamasında kendini tamamlayamıyor veya yok oluyor. Entropi yasası evrenin mükemmel olmadığının en büyük kanıtıdır. Ayrıca tanrı bile kendiliğinden var olabildiyse evren neden olamasın sanal parçacıklarda evrenin kendiliğinden oluşabileceğine dair bir öngörü kuantum dalgalanması yazarsanız bilgi sahibi olursunuz. Dünyada'da daha önceleri bir çok çağda kaos yaşanmıştır her seferinde canlıların büyük bölümü gerekli şartları sağlayamamış ve yok olmuştur. Aralarından yalnızca en güçlüleri günümüze ulaşabilmiştir. Doğanın kuralıdır bu büyük balık küçük balığı yutar.

      4-Bu sorunun cevabını 3 de verdim zaten ama genede açıklayayım. Doğal seçilim araştırırsan anlarsın, arılar olmasaydı sen de olamayacaktın en basitinden.

      5-Böyle komik soruları sorup ateizm mantıksızdır demen çok ironik sen tanrıyı böyle kanıtladığını mı düşünüyorsun ? insanlığın bir çok hastalığa tedavi bulması bu soruyu çürütür zaten. Ayrıca günümüzde üretilememesi ilerisi içinde geçerli değil.200 yıl öncede araba diye şey mi olur imkansız diye dolanıyordu sizin müslümanlar.

      Cahilsin, araştırmıyorsun bu bilgilerle bilim adamlarının %74 ünün benimsediği görüşü mantıksız buluyorsun. Sorularının 5 ide bir tanrının olması gerektiğine kanıt değil.

      Bir tanrı yok,bir yaratıcı olabilir ama sizin tanrı anlayışınızın olmadığı gerçek, tanrı yok çünkü tanrıya ihtiyaç yok. insanın kendi yarattığı olgudan başka bir şey değildir tanrı inancı
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster