/i/Devlet

  1. 1.
    +4 -2
    1. Kardeşim parlatılmaya çalışılıyor çünkü halen Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini anlayamayan veya yanlış anlayıp isnanlara yanlış şekilde empoze eden insanlar var. Ağaç yaşken eğilir hesabı bütün eğitim kitaplarında Atatürk övülür, sevdirilir. Bende muhafazakar bir ailede yetiştim hiç sevmezdim Atatürk'ü ders kitaplarımdan ve öğretmeninden etkilenerek günlerce Atatürk'ü araştırdım ve ne kadar sevgiye, saygıya layık bir insan olduğunu gördüm.

    2.Aga Atatürk'ü koruma kanunu Atatürk'ün isteği dışında Celal Bayar tarafından çıkarıldı. Bana göre o zamanlarda yaşanan isyanlardan ve suikast girişimlerinden olduğunu düşünüyorum. Böyle baktığımızda da gereksiz değil gibi. Sonuçta zekası ve vatan sevgisiyle ülkeyi kurtarmak için canını dişine takmış adam. Hz. Peygamber'i koruma kanunu diye birşey saçmalık olurdu çünkü o bir peygamber ve kendisini koruyan bir Allah var.

    3.Kardeşim ben Atatürk'ün eleştirildiği bir çok kitap ile karşılaştım. Direk kapağında Atatürk'e edilen küfürler yazmıyordu fakat içeriğine indiğimizde gizliden gizliye Atatürk'ü mason, hain olarak tanıtma cümleleri geçiyordu. Eğer o kitpalar şuan yoksa da Atatürk'ü koruma kanunu yüzündendir diye düşünüyorum.

    4. Atatürk'te çocukluğunda Osmanlı'nın siyasi fikrine karşın kendi siyasi fikrini oluşturmuştu. Tabiki de Atatürk'ü sevmek zorunda değilsin fikirlerini benimsemek zorunda değilsin o zaman bu başlığı niye açıyorsun amk. Neyse şaka yaptım. Atatürk'ü sevmen için tek neden ülkenin bekası için elinden gelen herşeyi yapmasıdır tabi ki bunda askerlerimizin ve Atatürk'ün askerlerinde payı vardır fakat "çalışan demir ışıldar" diye bir laf vardır. O zaman ışıldayan demir Atatürk olmuştur. Bu başka birisi de olabilirdi sadece kader ile alakalı birşey.

    Kardeşim sorularına doğru yanıt verebildiysem ne mutlu bana. Vatansever gençlerin çoğalması bu günlerde tek istediğim şey. Varolun.
    ···
   tümünü göster