/i/Tespit

  1. 1.
    +4
    beyler seldıbınaleyküm. biliyorsunuzki türkiyede pop müzik çok dinleniyor ve seviliyor. her clupda çalınıyor herkes bir ağızdan söylüyor biliyosunuz bunu. gülşenin bangır bangır şarkısını bilmeyen yoktur dimi? geçtiğimiz zamanların hit parçası youtube da 194 milyon tıklanma almış bir şarkı. ( https://youtu.be/icZ-OlVSvb4 )

    şimdi türkiyede hit olmuş herkes tarafından sevilen ve radyoya çıktığında hep bir ağızdan söylenen şarkının nakarat bölümünün sözlerine bakalım ve yorumlayalım ;

    Yavrum kaldır kolları
    Teslim ol etrafın sarılı
    Sabret af çıksın sana
    Ben öptürcem bu evin yollarını
    Yavrum kaldır kolları
    Teslim ol etrafın sarılı
    Bunlar iyi günler
    Sana gösterecem kıvrak oyunlarımı

    evet işte herkesin bildiği nakarat sözleri. hadi burdan bir anlam çıkaralım ha ne dersiniz?

    sanırım sayın yazarımız burda erkek milletini süründürmenim 50 farklı yolunu kadınlara aktarmakta. evet evet gerçekten anlam kaynıyor gerçekten yahu. yani anlamadım ki kime teslim oluyoruz niye etrafımız sarılı... ayrıca kime yavrum diyorki bu kadın ya ... niye evin yollarımı öpelim amk?..

    en önemliside neden bu kadar seviliyor bu şarkı. eğerki sözlerine dikkat ederseniz gibimsoniklik bir şarkı olduğunu anlarsınız. e ne yani bizim zeki türk milletimiz sözlerine değilde melodisine bakarak mı şarkı seçiyor yani? ya da erkeklerimiz ve kızlarımız böylesine anlam dolu(!) şarkılardan mı hoşlanıyor? ya da direk gerizekalı mıyız biz amk?

    biraz daha anlamlı şarkılar dinlemek bu kadar mı zor ulan? bunun gibi bir sürü saçma sapan şarkı neden bizim ülkemizde trend oluyor? bu kadar mı salak insanlara para kazandırıyoruz biz?

    şimdi gelin biraz daha anlamlı olan bir şarkı üzerinden gidelim. evet evet içinizden yine mi türkçe rap dediğinizi duyar gibiyim. rap kültürü pop kültüründen kat kat daha üstündür. bunu bilen bilir. şimdi bizim konumuz rap mi pop mu değil, bizim konumuz şarkılardaki anlam yoğunluğu ve içeriği. evet şimdi ki inceleyeceğimiz şarkı No1 adlı sanatçının yazıp seslendirdiği Böyle iyi şarkısı. dinlenmesi youtube da 454 bin(!) ( https://youtu.be/_HKE-OwhjDE )

    şimdi bu şarkınım nakarat bölümüne geçelim ;

    Bir serseriyim ve böyle iyi
    Dışarda mıyım? Bi şarkı mıyım?
    Ben görmediğin bi gökkuşağı
    Yukarda mıyım? Aşağıda mıyım?

    evet gördüğünüz nakarat sözlerindeki anlam yoğunluğunu siz söyleyin bana. şair bize bir gökkuşağı olduğunu söylüyor ancak yukarda mı aşağıda mı bilmiyoruz. ancak biz bu gökkuşağını görmüyoruz. neden acaba? düşündürüyor bizleri...

    eğerki nakaratla yetinemediyseniz yine bu şarkının içinden bir kaç mısrayı sizlerle paylaşmak isterim;

    "sanki siyah beyaz filmdeki gökkuşağı benim"
    (burda da nakaratla olan anlam bağı görülmekte)

    "yolda nefes alan zombilere selam veriyorum"
    ( bu söz gerçekten süper yahu, insanların ne kadar monotonlaşmış ölü gibi yaratıklar olduğunu bizlere söylemek istiyor. özellikle de pop müzik dinleyip bangır bangır bağıranların(!) )

    ve gelelim en sevdiğim son mısralara ;

    "zaman herşeyin ilacıysa, gibeyim eczaneleri"

    tek kelime ile harkulade...

    arkadaşlar demem o ki şu güzel ülkemizde hakeden şarkılara gerektiği değeri verelim. saçma şarkıları değerlendirmeyelim nolur ya. herşey bizim elimizde. hepinize rabbim bi akıl vermiş kullanın onu lütfen haketmeyen insanlara para kazandırmayın. kalın sağlıcakla...
    ···
   tümünü göster