/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +86 -3
    az önce gördüğüm bir entryde okuyordum gayet güzel sade abartılmadan ilerliyordu ama 2.ci postunu okurken "keylogger'ı mp3'e gizledim" gibi birşey yazmış bundan sonra okumadım çünki gerek duymadım yaklaşık 7-8 senedir yazılım işiyle uğraşıyorum bana göre baya geliştim tabii benden daha iyileri vardır.
    şimdi gelelim saçma yere.

    arkadaşın dediğine göre mp3'e keylogger gizlemiş.
    bir exe formatı değiştirelemez. ayar yaparken '.bat,.com,.exe' olarak seçim yaptırır el mecbur exe'yi seçer binder (birleştirici) ile birleştirirsin eyvallah ama yine o exe olur.

    he dersen exploitler var evet var. bu exploitler sadece sistem açıklarını değerlendirir yani en fazla pdf,doc,docx yaparsın ötesine geçemezsin onlarıda macrolu yani powershell komutu ile çalıştırısın.

    şimdi mp3 formatına neden virüs yerleştirilemez.
    çünki exe farklı kodları vardır mp3'ün farklı kodları vardır.
    öyle birşey olsa bende gider soundcloud'a yerleştirip sistemde administrator (veya root) olur sisteme sızar giberdim bütün siteyi değilmi ?

    şimdi anlamayacağınız terimlerin anlamlarını yazıyım daha rahat anlayın takıldığınız anlamadığınız veya sormak istediklerinizi yazarsanız her türlü cevaplarım tartışmak isteyenlerde düzgün bir şekilde tartışırım.

    Keylogger: attığınız bilgisayardaki tuş kombinaysyonunu yani tıklanılan tuşları FTP veya Mail yardımıyla virüs'ü atana iletilmesi ( yani sistem sahibi olmazsınız )

    exploit: sistemdeki açıklardan yararlanılarak kod veya kod parçacıklarının kullanılmasıdır ( çoğu sistemde administrator olmanızı sağlar )

    administrator (root): administrator Genelde windows işletim sistemindeki TAM yetkiye sahip kullanıcıdır.
    Root ise genelde linux dağıtımındaki TAM yetki kullanıcıdır.

    binder: genelde virüs'ü gizlemek için yapılmış virüs'ü birleştirip çalışan bir program olarak gösterir.

    okuduğunuz için teşekkürler *

    Edit: yalnış anlaşılmasın sadece bilgilendirme amaçlı o post üzerinden gittim.

    Edit2: bu arkadaşta zaten yazmış (bkz: http://incisozluk.com.tr/e/175859918/)

    Edit3: bu insanlara ne şuku vermek itibar bile etmeyiniz.
    ···
   tümünü göster