/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    Türkler Nasıl Müslüman Oldular ?

    Giderek daha çok siyasete bulaştırılmak istenen islam, ilk olarak Türklere ne şekilde ve hangi şartlarda gelmiştir pek bilinmez, sanki bilinmesi de pek istenmez. Ancak, bir çoğumuzun bilmediği, yada bilmek istemediği bu tarih, en çok bilmemiz gereken konuların başında gelmektedir..
    Aşağıdaki döküman tamamen islami kaynaklardan, Taberi ve Zekeriya Kitapçı gibi islami tarihçi ve yazarlardan düzenlenerek hazırlanmıştır.

    Türklerin ilk Müslümanlaştırılmaları ile ilgili 670 li tarihlere dayanan bilgiler maalesef okullarda bizlere hiçbir zaman verilmemiş, verilen bilgiler ise, Türklerin Müslümanlığa geçişleri kendi istekleri ile olmuş gibi gösterilerek, 740 lara kadar ki tarih atlanarak verilmiştir.
    islam'ın Türklere zorla kabul ettirilmeleri ile ilgili 670 lerden başlayarak 740 lara kadar uzanan tarihin bize okullarda anlatılmamasının nedenlerini, bu kısa tarihi öğrenince biraz daha anlamak mümkün olabilecektir. Şimdi, bu atlanan 70 senelik tarihe bir göz atalım...
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      YuzYillardir tokatlayan millete nasil zorladilar elin arabi dini kotulemek icin ne salliyonuz
      ···
    2. 2.
      0
      gerizekalı mısın yoksa taklit mi yapıyorsun.
      ···
    3. 3.
      +1
      Ayne aq ne saçma, tarih bu değil amk. Sen gel tokatla çinlileri devletler kur sonra vay efendim araplar zorla musluman yaptırdı. Bir de tuccarlar yaptırdı diyenler var onlara ayrı guluyorum amk ahajah.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster