/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1867 -93
    Beyler sözlükte bazı arkadaşlarımız 'şu kanalı izlemeyin izlettirmeyin ki reytingi düşsün' diyorlar. Bu reyting denen şey bizlerin izlemesiyle artmıyor veya düşmüyor.

    Sizler için araştırdım burda paylaşıyorum bi şukuyu ekgib görmeyin.

    Beyler bu reyting olayını çoğu kişi bilmiyo veya yanlış biliniyo. Reyting türkiyedeki bazı insanların evlerindeki cihazlar sayesinde ölçülür. Bu insanların sayısı da son sayımlara göre yaklaşık 2000-2300 kişidir. Hasgibtir lan reytingi sadece 2000 kişi mi belirliyo dediğinizi duyar gibiyim. Ama maalesef türkiyede durum böyle.

    O 2000 kişinin kimliği belirsizdir yani kendilerini araştırsanız da bulamazsınız. Bunun sebebi de şudur; Mesela ben ATV kanalının yöneticisiyim diyelim. Eğer o 2000 kişinin kimliğini nerde yaşadığını vs. bilirsem gider o kişilere para teklif ederek sadece benim kanalımı izlettiririm. Ve sadece kendi kanalımın reytinglerini arttırmış olurum. Buda adaletsiz bir durum olur.

    Ee amk bunlar nasıl seçiliyo gibisinden şeyler dediğinizi duyar gibiyim dostlarım. Reyting denekleri şirketlerin aldığı başvurular arasından seçiliyor.

    Ee bunlar nasıl ölçüm yapıyo gibisinden şeyler söylediğinizi duyuyorum dostlar. Bu deneklerin televizyonlarına özel bir cihaz takılıyor. Ve bu denek ne zaman televizyonunu açarsa o cihaz kayıt etmeye başlıyor. Ve hangi kanalı izlerse o kanalın reytingleri yükseliyor.

    Bence bu deneklerin televizyonlarına yerleştirilen cihazdan, her evin televizyonuna yerleştirilse daha adaletli bir reyting ölçümü yapılabilir.

    Kalın sağlıcakla.

    Kaynakça: http://www.uzmantv.com/reyting-nasil-olculur
    : https://tr.m.wikipedia.or...C3%B6l%C3%A7%C3%BCm%C3%BC
    : http://m.acunn.com/haber/...asil-olculur-124419-haber

    Edit: amk şurda gibtili soktulu bi konu açsam saniyede 20 şuku gelirdi. Az bilgilenin bi yerde bi ortamda konuşurken konuşacak bi konunuz olsun diye açtım bu başlığı.

    Edit2: işe gittim geldim nerelere çıkmışız. Şukulayan ellerinize sağlık.

    Edit3: bazı arkadaşların 'edit2 yle u dönüşü yaptı oç' dediklerini duyar gibiyim. Ama dostlar ben harbi tahmin etmiyodum bukadar yükselceğimizi.
    ···
   tümünü göster